14.5 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateOrsovenii vor plati cinci milioane de lei pentru incalzirea apartamentelor

Orsovenii vor plati cinci milioane de lei pentru incalzirea apartamentelor

La Orsova, Serviciul public de termoficare a fost desfiintat, dupa ce costurile uriase la intretinere, din iernile trecute, i-au determinat pe orsoveni sa solicite debransarea.

O situatie buna se inregistreaza la cele doua licee si gradinite, la scoala generala, precum si la Spitalul Municipal, care, la iarna, vor avea caldura asigurata cu ajutorul unor centrale termice.

Consiliul Local Orsova a aprobat prin buget suma necesara pentru asigurarea combustibilului, care se ridica la aproximativ 1,5 miliarde de lei. Orsovenii au la dispozitie, incepind din aceasta luna, un depozit de lemne situat in zona centrala a municipiului. O familie compusa din trei persoane si care sta intr-un apartament de trei camere va plati, la iarna, aproximativ 5,5 milioane de lei pentru lemnele necesare incalzirii. Cu toate acestea, primaria nu a renuntat la reabilitarea sistemului de termoficare centralizat.

„Sintem in faza avansata pentru contractarea unui credit necesar reabilitarii sistemului centralizat de termoficare. Gazul metan ne-ar fi de mare ajutor, daca investitia s-ar concretiza curind, rezolvind multe probleme cu care se confrunta orsovenii“, a spus Ioan Vesa, primarul municipiului Orsova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS