5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn tinar de 24 de ani a fost botezat impreuna cu fiul sau in virsta de numai cinci luni

Un tinar de 24 de ani a fost botezat impreuna cu fiul sau in virsta de numai cinci luni

16 copii proveniti din familii nevoiase au fost botezati ieri, la initiativa Societatii Nationale a Femeilor Ortodoxe Romane (SONFR) – filiala Craiova si a Biroului de Asistenta Sociala al Arhiepiscopiei Craiovei (BAS). Actiunea de crestinare prin taina sfintului botez a copiilor si tinerilor este deja o traditie, cele doua organisme aflindu-se la a noua initiativa de acest fel.

Ileana Burduja – una dintre nase, are, in urma actiunilor organizate de BAS si de SONFR, nu mai putin de 15 fini! „Astazi (ieri-n.r.) il botez pe cel de al 16-lea. Este cel mai mare dintre cei aflati aici pentru a fi crestinat. Are 24 de ani si, impreuna cu el, tot azi este botezat si fiul lui, de cinci luni. Acum ii explicam ce inseamna calea catre Dumnezeu“.

Florin Mitea, proaspatul fin al Ilenei Burduja, a fost contactat de membrele SONFR, care l-au sfatuit sa isi boteze ultimul nascut. „Atunci le-am spus ca nici eu nu sint botezat. Asa ca am ajuns aici impreuna cu cel mic. Acasa mai am doi copii, pe Alexandru si Alexandra, care au trei, respectiv un an, si au fost botezati tot prin actiuni de genul acesteia“.

Cel mai mic dintre copiii botezati ieri la Biserica „Sfintii Arhangheli Mihail si Gavril“ are numai patru luni. Nasele, toate membre ale SONFR, si-au luat in serios rolul si intentioneaza sa-si ajute finii cu sfaturi si sustinere materiala si de acum incolo.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS