Acasă Actualitate Un craiovean vrea sa-si vinda cetatenia romana

Un craiovean vrea sa-si vinda cetatenia romana

-

Prefectul Calin, intermediarul afacerii

Un craiovean pe nume Ion Serb i-a cerut oficial prefectului de Dolj, Ion Calin, sa-i intermedieze… vinzarea cetateniei romane! Saptamina trecuta, acesta a depus la prefectura un memoriu, care a primit numar de inregistrare si in care scrie negru pe alb: „Azi, 23 septembrie 2003, numitul Serb Ioan cere vinzarea cetateniei romane cu cetatenie canadiana. Se ocupa personal prefectul Ion Calin, prefectul Prefecturii Dolj“. Din ceea ce spune romanul angajatii si-au dat repede seama ca, de fapt, Serb cere drept pret o cetatenie canadiana. Functionarii spun ca omul este un client fidel al audientelor la prefect cu tot soiul de cereri dubioase, asa ca l-au cam luat la ochi.

Fostul prefect Cornel Mondea il primea in fiecare miercuri numai sa asculte ce idei trasnite ii mai vin. Ajunsese atit de familiar, incit i se adresa prefectului cu „ma Cornele“.

Odata a cerut pamint si Mondea, rizind, i-a raspuns „poate de la mine, de la Gorj“. Atita i-a trebuit ca Serb il pisa in fiecare miercuri la cap sa-i dea pamintul promis. Altadata a cerut 50.000, cu promisiunea ca-i spune la audienta viitoare la ce i-au trebuit. Dupa ce prefectul s-a schimbat, a intrat Ion Calin in colimatoriu. Serb a aflat ca audientele nu se mai tin miercurea, ci martea, asa ca a inceput sa-si faca rondul obisnuit. Ce credeti ca a scris Calin pe adresa respectiva? „Catre dl Ciobotea (secretarul general al prefecturii – n. r.), rog analiza si raspuns“. Functionarii sint intr-o mare dilema. Conform legii, trebuie sa raspunda, dar, daca raspunsul nu va fi multumitor, se vor trezi din nou cu Serb peste ei.

ȘTIRI VIDEO GdS

Ion Prioteasa prezent la inaugurarea dispensarului din Bratovoeşti

Inaugurarea dispensarului din comuna Bratovoeşti a avut loc miercuri, clădire modernizată cu finanțare obținută prin intermediul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, printr-un proiect cu valoarea totală de peste 2 milioane de lei.