12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlga Selejan crede ca este persecutata

Olga Selejan crede ca este persecutata

Medicul Olga Selejan a contestat decizia Colegiului Medicilor din Romania, care a hotarit suspendarea sa temporara, 12 luni, din calitatea de membru al acestui organism. Decizia a fost luata in urma solutionarii contestatiei depuse de pacienta sa, Maria Drula, la Colegiul Medicilor. Olga Selejan considera ca este vorba de razbunarea colegilor din maternitatea severineana.

„Nu am nici o sanctiune si nu sint oaia neagra a acestui oras!“

„S-a gasit cuiul lui Pepelea in Maria Drula, care mi-a marturisit ca a fost invatata de un medic si o asistenta din maternitate sa ma reclame la Colegiul Medicilor, la politie si la procuratura. Nu ma lasa sa-mi fac meseria, pentru ca sint incomoda, sint o buna profesionista!“, a spus dr. Olga Selejan, facind referire la pacienta care, la sfirsitul anului trecut, a acuzat-o ca nu i-a salvat copilul la nastere. Moartea nou-nascutului familiei Drula, din comuna Corcova, judetul Mehedinti, a fost urmata de anchetarea medicului Olga Selejan, acuzata la acea vreme de luare de mita si ucidere din culpa.

Prin Rezolutia nr. 928 a Parchetului de pe linga Tribunalul Mehedinti s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cazul medicului maternitatii severinene. „Acest act este oficial si spune ca sint nevinovata, dar dr. Mircea Mazilu, de la Colegiul Medicilor Mehedinti, spune ca sint vinovata de pruncucidere, de ucidere din culpa. Ma judec cu acest medic, iar, daca instanta ma gaseste vinovata, de-abia atunci se poate pune in aplicare aceasta sanctiune. Am primit la domiciliu comunicatul Colegiului central, in care s-a precizat rezolutia in cazul Drula, dar am contestat decizia in instanta, unde am prezentat hotaririle Parchetului, in care s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Nu am nici o sanctiune si nu sint oaia neagra a acestui oras!“, a precizat dr. Olga Selejan.

Suspendata si din echipa de garda a maternitatii

Avocatul medicului severinean, Aneta Basarab, a spus ca analizarea sesizarii depuse de catre Maria Drula la Colegiul Medicilor din Romania s-a facut fara ascultarea pozitiei clientei sale. „Nu stim ce s-a cercetat in colegiu, pentru ca doamna doctor se afla in concediu la acea data si nu a fost ascultata. Daca i s-a interzis dreptul la aparare, decizia poate ramine valabila? Noi am dovedit nevinovatia prin Parchet“. Pentru ca a fost suspendata si din echipa de garda a maternitatii din Drobeta Turnu Severin, dr. Olga Selejan a contestat si aceasta decizie.

„Suspendarea din echipa de garda s-a facut printr-o adresa, fara o ancheta prealabila, desi aceasta era obligatorie“, a precizat Aneta Basarab. Potrivit purtatorului de cuvint al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti, medic Bogdan Stolica, „documentatia primita de la Colegiul Medicilor si actele care au stat la baza autorizatiei de libera practica medicala nr. 62/2003 au fost inaintate spre analiza Ministerului Sanatatii, urmind ca acesta sa decida potrivit prevederilor legale in vigoare“. Scandalul din maternitatea Drobeta Turnu Severin afecteaza, potrivit medicilor de aici, intreaga activitate din unitatea sanitara.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS