16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMai multi procurori si judecatori ancheteaza imprejurarile in care a fost furat Soarele

Mai multi procurori si judecatori ancheteaza imprejurarile in care a fost furat Soarele

Unii dintre dumneavoastra va mai amintiti de minunatiile Gorjului, cind bibliotecara Ionela, fata popii, trebuia sa umble cu sacul de carti pe ulitele satelor din Stanesti, pentru a-i culturaliza pe ciobani. Ati citit cum un ingenios om de afaceri s-a apucat sa vinda parcele de pamint pe Luna. Dar ca o armata de magistrati sa cerceteze conditiile in care a fost furat Soarele, nu cred sa fi citit vreodata. Si asta nu e tot. Reclamantul, Ion Popescu, a evaluat prejudiciul cauzat de „furtul“ Soarelui la 33.138.270.000 de lei.

Nea Popescu vrea sa se autosesizeze PNA

Daca as scrie ca a fost odata ca niciodata un Soare pe care l-au furat oamenii rai, probabil ca toata lumea ar crede ca e vorba despre o poveste. Or, lucrurile nu stau deloc asa. Este vorba de o problema serioasa, dupa cum sustine nea Ion, pagubitul, care a inaintat in acest sens o plingere la Parchetul de pe linga Curtea de Apel din Craiova. E greu de imaginat ce mijloace au folosit procurorii in ancheta pentru a stabili cine a furat Soarele. Probabil ca mare lucru nu au reusit, atita vreme cit si-au declinat competenta la Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj. Nici procurorii gorjeni nu au reusit sa termine investigarea acestui „furt“, din moment ce nu i-au dat inca nici un raspuns lui Ion Popescu. Pagubitul sustine ca in acest caz ar trebui sa se sesizeze Parchetul National Anticoruptie.

„Cind m-am trezit, am vazut ca Soarele disparuse“

„Domnule, lucrurile stau asa: intr-o dimineata, cind m-am trezit, nu am mai vazut Soarele. Imi furasera Soarele cei de la Vox Maris. Astia de la societatea asta au construit aicea o cladire, folosindu-se de relatii si de tot felul de matrapazlicuri, si au facut-o atit de inalta, incit mi-au furat Soarele. Uitati-va! Dumneavoastra il vedeti? Nu-l vedeti pentru ca mi l-au furat. Orice om are dreptul la Soare. Am facut plingeri peste tot, dar nimeni nu vrea sa ma ajute. Zic ca nu e de competenta lor sa cerceteze un asa furt. Astia de la Vox Maris nu numai ca mi-au furat Soarele, dar mi-au arestat si societatea, si microbuzul. Am cerut la tribunal sa mi le elibereze, dar deocamdata nici astia de la judecatorie nu au facut mare lucru. Toata lumea zice ca astia de la Vox Maris au construit legal. Dar e clar ca nu-i asa. Eu vreau totul! Ce a fost al meu si ce a fost inainte. Eu nu vreau provizorate. De fapt, eu vreau sa fie pedepsiti cei care mi-au furat Soarele si vreau sa apara din nou la locul lui“. In plingerea adresata Curtii Supreme de Justitie, nea Ion solicita statului, pe care l-a actionat in judecata, pentru faptul ca nu a fost prins cel care i-a furat Soarele, un prejudiciu moral si material de 33.138.270.000 de lei. La intrebarea cum a stabilit acest prejudiciu, nea Ion a spus: „Domnule, astea sint calculele mele si nu am bagat un leut in ele. Sa stiti ca, daca nu voi gasi aici cistig de cauza, ma voi adresa si Curtii Europene a Drepturilor Omului“.

Curtea Suprema de Justitie spune ca nu poate judeca un asemenea „furt“

Ion Popescu s-a adresat si Curtii Supreme de Justitie, chemind in judecata Ministerul Justitiei si statul roman „prin Ministerul Finantelor Publice cu actiune in regres impotriva celor care au incalcat legile statului roman, cind prin violenta si abuz de drept, la data de 31.05.2002, mi-au furat Soarele, articolul 209, Cod Penal, un dar dat de Dumnezeu in mod egal pentru fiecare pamintean“. Cei de la Curtea Suprema de Justitie i-au raspuns lui Nea Ion, proprietarul societatilor SC RENOLDS COM PROD SRL si AF CIP -DAN: „Va restituim alaturat cererea prin care ati chemat in judecata Ministerul Justitiei si Statul Roman , comunicindu-va ca Instantei Supreme nu ii revine competenta de a solutiona astfel de cereri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS