17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdministratorii din Tirgu Jiu - in afara legii

Administratorii din Tirgu Jiu – in afara legii

Atestarea administratorilor asociatiilor de proprietari din Tirgu Jiu a inceput inca de anul trecut prin organizarea de testari periodice la care acestia au fost invitati sa participe. Pentru a ocupa postul de administrator, candidatii trebuie sa dovedeasca faptul ca au cunostinte de legislatie si contabilitate. Desi au fost atentionati ca nu-si mai pot desfasura activitatea fara atestat si risca amenzi de citeva milioane de lei, administratorii din Tirgu Jiu nu s-au grabit sa sustina examenul. In oras functioneaza 180 de asociatii de proprietari, administrate de 160 de administratori. Dintre acestia, pina la 31 august, termenul-limita pentru sustinerea examenului, doar 60 s-au prezentat pentru a-si lua atestatul.

„Autorizatie provizorie au reusit sa obtina 80% dintre administratori, dar conform legii au nevoie de un atestat pe care erau obligati sa-l obtina pina la sfirsitul lunii august. Le-am mai acordat termen pina pe 8 octombrie, iar apoi vom verifica toate asociatiile si ii vom sanctiona pe cei care lucreaza ilegal“, a spusToma Saramat, reprezentantul primariei in relatia cu asociatiile de proprietari. Amenzile prevazute pentru lipsa atestatului, aprobate de Consiliul Local Tirgu Jiu, sint intre doua si cinci milioane de lei. Motivul pentru care cei mai multi dintre administratori nu se prezinta la examen il reprezinta lipsa cunostintelor in domeniu.

De asemenea, multi dintre administratori nu au reusit sa obtina recomandarea locatarilor ai caror bani ii gestioneaza. Aproape jumatate din asociatiile din oras au fost verificate de compartimentul de audit al primariei pentru nereguli sesizate de locatari. In cele mai multe dintre acestea, controalele au scos la iveala fraude ale administratorilor sau neindeplinirea sarcinilor care le revin acestora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS