22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSanitarii olteni nu au banderole ca sa intre in greva japoneza

Sanitarii olteni nu au banderole ca sa intre in greva japoneza

Cadrele medicale medii din intreaga tara se afla incepind de ieri in greva japoneza. Pe parcursul a 13 zile, asistentele si infirmierele vor protesta pentru a determina guvernul sa le ia in seama revendicarile, printre care se afla acordarea de sporuri si a celui de-al treisprezecelea salariu (in unitatile sanitare in care acest lucru nu s-a intimplat), majorarea bugetului acordat sanatatii si acordarea de plati compensatorii personalului medical in caz de disponibilizare.

Cadrele medicale doljene nu sint in greva japoneza

In judetul Dolj, angajatii bugetari din sanatate nu purtau nici unul banderola, desi sustineau ca sint in greva japoneza. La Spitalul Judetean de Urgenta din Craiova, singura modalitate prin care cadrele medicale erau informate in legatura cu protestul era un comunicat al Federatiei SANITAS, pe care asistentii sefi l-au citit subordonatilor la intrarea in tura, si cam atit. Pina si obisnuitele afise cu „Greva japoneza“, altadata la loc de cinste pe usile institutiei, lipseau, astfel ca nimeni din afara nu ar fi banuit ce revolta mocneste in rindul cadrelor medicale.

Aceeasi atmosfera si la Spitalul Municipal „Filantropia“, cu singura diferenta ca o buna parte din personalul medical de aici aflase din presa de greva japoneza.

Liderul SANITAS, Aurelia Seitan, spune ca de vina sint liderele de sindicat din fiecare sectie, care, desi au fost prezente la sedinta de joi a SANITAS, au uitat probabil sa-si anunte subordonatii. Problema a fost rezolvata in cele din urma chiar de Aurelia Seitan, care a trebuit sa dea o tura prin toate cele 12 cladiri ale spitalului, imprastiate in diverse zone ale Craiovei, pentru a nu-si lasa membrii de sindicat neinformati.

Cit despre banderolele pe care orice protestatari aflati in greva japoneza ar trebui sa le poarte, sindicalistii spun ca Federatia SANITAS a contractat realizarea lor la pretul de 10.000 de lei bucata, insa pina acum nu au fost livrate. Se spera insa ca ele sa ajunga in spitalele doljene inainte de terminarea grevei, iar daca nu va fi asa, sindicalistii vor avea totusi satisfactia ca nu au dat banii degeaba. Ocazii se vor mai ivi.

Sanitarii olteni – in greva de avertisment

Membrii Uniunii Judetene SANITAS Olt sint de ieri in greva de avertisment. Sanitarii olteni s-au pregatit in acest sens si au amplasat steaguri cu insemnul SANITAS in toate spitalele din judet.

Lidera sindicalistilor olteni, Sanda Olteanu, a spus ca toti cei 2.100 de membri ai Uniunii vor purta pe tot parcursul grevei banderole la brat pentru a protesta astfel fata de politica guvernantilor in domeniul sanatatii.

Printre revendicarile la care protestatarii nu vor sa renunte se afla acordarea celui de-al 13-lea salariu si a tichetelor de masa, respectarea drepturilor salariale prevazute in contractul colectiv de munca si majorarea bugetului acordat sanatatii. Greva de avertisment se va incheia pe 12 octombrie, dupa care liderii Uniunii vor anunta daca masurile de protest vor continua.

Membrii SANITAS Gorj nu au avut bani nici de banderolele pentru greva

Cadrele medicale din toate spitalele gorjene, membre ale Federatiei SANITAS, au inceput ieri o greva japoneza care se va desfasura pina pe 12 octombrie. Manifestarea va fi una pasnica. Participantii la greva ar fi trebuit sa poarte banderolele specifice acestei forme de protest, dar se pare ca lipsa fondurilor a facut imposibila confectionarea acestora. Pentru ca nu au primit banderole, membrii gorjeni ai SANITAS s-au adaptat, confectionindu-si un ecuson prin care isi anuntau protestul. Din cele 2.800 de cadre medicale din Gorj, 1.700 sint membre SANITAS si mai mult de 80% dintre acestea au intrat in greva japoneza.

Conducerea locala a federatiei a anuntat ca pe 13 octombrie protestul se va transforma in greva, cu incetarea lucrului timp de doua ore, urmind ca din 20 octombrie sa fie declansata greva generala. Nemultumirile cadrelor medicale din Gorj sint asemanatoare cu cele ale colegilor din tara: drepturi salariale prin acordarea celui de-al 13-lea salariu, compensari financiare pentru cei disponibilizati si bonuri de masa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS