21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAVIOANE Craiova n-are cumparatori

AVIOANE Craiova n-are cumparatori

• Pina expira oferta de privatizare mai sint trei saptamini • In caz de esec,
40% din activele societatii ar putea fi transformate in parc industrial

Secretarul de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Decebal Ilina, a efectuat ieri o vizita scurta la AVIOANE SA Craiova, in cadrul unui turneu prin tara, care cuprinde mai multe societati din industria de aparare. Ilina vrea sa afle care sint principalele dificultati ale acestor societati si incearca sa caute solutii pentru scoaterea acestora din impas.

La discutiile care au durat aproximativ trei ore au participat autoritatile locale, conducerea unitatii si reprezentantii sindicatului. SC AVIOANE SA Craiova a fost scoasa recent la privatizare, insa specialistii inca asteapta o solutie serioasa din partea unei firme straine din industria aeronautica.

„Pe 23 octombrie expira termenul de depunere a ofertelor pentru privatizarea societatii, insa, din cite stiu eu, pina acum nu a cumparat nimeni caietul de sarcini. Din cite s-a discutat la aceasta intilnire, reiese ca se cauta solutii alternative, in cazul nefericit in care privatizarea va esua. Una dintre ele ar fi demararea demersurilor pentru un viitor parc industrial in zona, imediat dupa expirarea termenului de privatizare. Cealalta este o noua comanda din partea MApN pentru un lot de avioane IAR 99 Soim“, a precizat liderul sindical Victor Peta.

Linia pentru „Soim“ va fi pastrata

Directorul Pantelimon Vilceanu a precizat ca varianta parcului industrial ar presupune schimbarea obiectului de activitate pentru 40% din activele societatii. In paralel, va fi pastrata linia de fabricatie pentru avioanele IAR 99 Soim.

„Cind am facut aceasta propunere, ne-am gindit care va fi viitorul fabricii, nu si la citi oameni vom angaja. De disponibilizare nu cred ca se pune problema la ora actuala. Cit despre privatizare, avem o promisiune din partea unei firme, dar pina acum nu a cumparat nimeni caietul de sarcini“, a spus Vilceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS