10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024

Scurte stiri

Bilteni – o comuna in bezna

Locuitorii din comuna Bilteni-Gorj nu beneficiaza, de mai multe luni, de iluminat public. Datoria primariei la energia electrica este de peste o jumatate de miliard de lei. Primarul localitatii, Pompiliu Paunescu, a incercat de mai multe ori sa ajunga la o intelegere cu filiala Gorj a SC ELECTRICA, insa nu a reusit sa faca rost de bani pentru a achita macar o parte din debite. Edilul a trimis citeva adrese si la consiliul judetean, dar nu a obtinut decit promisiuni. Din cauza lipsei de bani, Primaria Bilteni nu a mai putut plati nici factura de citeva milioane de lei la telefon, numarul acestei institutii fiind in prezent suspendat. Politia din Bilteni sustine ca, de cind cei 22 de kilometri din drumul european care trece prin comuna sint in bezna, a crescut si numarul accidentelor de circulatie. Problemele locuitorilor din Bilteni au inceput inca de pe vremea fostului primar Ilie Daniel. Preocupat de procesele in care era judecat pentru luare de mita, edilul nu a mai avut timp sa se ocupe de treburile comunei.

12 scoli nu au combustibil pentru sezonul rece

Directorul ISJ Dolj, Aristidie Gheorghiu, apreciaza ca toti elevii vor trece cu bine iarna care vine: „Nu vor fi probleme in ceea ce priveste asigurarea caldurii in salile de clase pentru toti elevii. Asa cum reiese din rapoartele directorilor unitatilor scolare, pina in prezent, doar 12 scoli nu sint aprovizionate cu combustibil pentru sezonul rece. I-am contactat telefonic pe directorii coordonatori ai acestor scoli pentru solutionarea cit mai urgenta a problemei. Este bine sa fim pregatiti pentru iarna, inainte de sosirea ei“. In Dolj, sint 783 de localuri scolare, dintre care 258 sint scoli coordonatoare.

Neatentia la volan a mai facut o victima

Un barbat a fost ranit usor in urma unui accident rutier petrecut ieri dupa-amiaza in Craiova. Taximetristul Dumitru Paun se deplasa cu autoturismul Cielo al firmei ROMNICON pe strada Fratii Buzesti. La intersectia cu strada A. Macedonski, autoturismul sau a fost lovit de un Opel Vectra al carui sofer, Ion Caldararu, nu a respectat culoarea semaforului. In urma impactului, autoturismul Cielo a fost proiectat intr-un parapet, soferul alegindu-se, din fericire, doar cu citeva zgirieturi.

Politistii mehedinteni au dat amenzi de 200 de milioane de lei

Politistii din cadrul Serviciului Ordine Publica din IJP Mehedinti au aplicat, in ultimele zile, sanctiuni contraventionale in valoare de 185,5 milioane de lei, in urma unei razii, a 85 de actiuni si a 494 de controale. Potrivit sefului Politiei Ordine Publica din IJP Mehedinti, comisar-sef Doru Vasilan, au fost constatate 43 de infractiuni, dintre care 20 de natura judiciara, 19 cu specific economico-financiar, iar patru au fost de alta natura.

Doi urmariti general retinuti la granita

Politistii de frontiera de la Portile de Fier I-Mehedinti au retinut miercuri doi cetateni romani dati in urmarire generala, care incercau sa paraseasca tara. Ion Gheorghe, de 42 de ani, din Dolj, era cautat pentru comiterea mai multor infractiuni de furt calificat. Barbatul a fost predat IJP Dolj, pentru luarea masurilor corespunzatoare. Dupa numai citeva ore, la punctul de trecere a frontierei s-a prezentat Ion Petrea, de 38 de ani, din judetul Olt, care dorea sa paraseasca tara. Verificind documentele de calatorie, politistii de frontiera mehedinteni l-au retinut pe oltean, deoarece fusese dat in urmarire generala si in consemn la frontiera pentru comiterea infractiunii de tentativa de viol.

Corabie antica in albia Dunarii

Ramasitele unei corabii antice au aparut in apele Dunarii, intre localitatea Iasen si satul Gomotarti, judetul Vidin, din Bulgaria. Corabia are o lungime de 50 m, iar cercetatorii sustin ca este dificil de stabilit exact perioada din care dateaza. Specialistii inca nu cerceteaza ramasitele vasului si sustin ca ridicarea nivelului Dunarii va ingreuna scoaterea acestuia la mal. Oamenii din zona spun ca asa-zisii cautatori de comori au reusit sa scoata la mal o vergea de fier si diferite ornamente de pe vas.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS