13.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateReparatiile la bloc - cosmarul locatarilor

Reparatiile la bloc – cosmarul locatarilor

O pensionara din Craiova, Gheorghita Duta, domiciliata in strada Vasile Conta, la blocul U5, este revoltata de sumele pe care i le cere asociatia de proprietari pentru unele reparatii. Ea ne-a trimis o sesizare prin care acuza conducerea Asociatiei nr.2, din care face parte, ca repartizeaza sumele pentru reparatiile din bloc in mod egal pentru toate apartamentele, indiferent de numarul de persoane:

„In cadrul acestei asociatii se produc mari ilegalitati la calcularea cheltuielilor de reparatii. Trebuie sa platesc aceeasi suma ca si cei care au apartamente si un numar mare de persoane, in timp ce eu stau singura intr-o garsoniera“.

Batrina doreste ca acele cheltuieli sa fie repartizate in functie de numarul de persoane, pentru fiecare locuinta, asa cum sint repartizate cheltuielile pentru intretinere. La asociatia de locatari ni s-a adus la cunostinta ca, inca de la construirea blocului, inainte de acordarea repartitiilor, s-a stabilit ca fiecarui proprietar ii revine o cota indiviza cu un coeficient de 1,85 din intreaga suprafata a blocului. Acest coeficient a fost consfintit prin acordul de asociere semnat de toti proprietarii, atunci cind a luat fiinta noua asociatie. Mai mult, prin OG nr.400/2003, art.46, s-a decis ca aceste cheltuieli – reparatii a tot ceea ce se foloseste in comun – sa fie suportate in mod egal de toti proprietarii, indiferent de numarul de camere, membrii de familie sau suprafata locuibila. In concluzie, Gheorghita Duta este nevoita sa se conformeze prevederilor legale si acordului dintre toti proprietarii blocului U 5, acesta fiind legea partilor in acest caz.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS