5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateLa bacalaureat, subiectele de la romana au fost usoare

La bacalaureat, subiectele de la romana au fost usoare

Absolventii claselor a XII-a, promotia 2003 au sustinut ieri in toata tara proba scrisa la Limba si literatura romana.

Conducerea ministerului a extras varianta 3, cu trei subiecte obligatorii. Primul subiect, cotat cu 40 de puncte, a fost poezia „Note de primavara“ de George Bacovia, care avea zece cerinte, majoritatea dintre ele fiind banale.

Cel de-al doilea subiect, de zece puncte, a constat in redactarea unei scrisori de 15-20 de rinduri, pe o pagina distincta a foii de examen, in care candidatul trebuia sa raspunda invitatiei lansate de un adolescent din Brasov de a-si face noi prieteni cu aceeasi pasiune ca a lui: lumea cartilor.

La ultimul subiect, de 40 de puncte, candidatilor li se cerea sa scrie un eseu in care sa prezinte particularitati ale nuvelei istorice, prin referire la un text literar studiat, tinind seama de cinci repere date. S-a recomandat ca eseul sa se incadreze in doua- patru pagini, ordinea integrarii reperelor in cuprinsul lucrarii fiind la alegere. Zece puncte se acordau din oficiu.

In Craiova, toti candidatii interpelati dupa terminarea lucrarii au apreciat subiectele cu mult sub asteptarile lor, in sensul ca au fost nu doar agreabile, ci mult mai usoare decit si-au inchipuit. Cei care au elaborat subiectele, probabil, s-au gindit ca este bine sa le ofere absolventilor de liceu sansa de a participa la examenul de admitere in invatamintul superior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS