10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescentii cu scutere le dau batai de cap politistilor severineni

Adolescentii cu scutere le dau batai de cap politistilor severineni

Agentii de circulatie mehedinteni au inmultit controalele pe principalele artere de circulatie, in cadrul programului Ministerului de Interne „Trafic rutier mai sigur“. Ei au colaborat cu reprezentantii Registrului Auto Roman (RAR) Mehedinti, care au avut un laborator mobil pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor auto care circula cu defectiuni grave la mecanismul de directie si la sistemul de frinare, defectiuni care pot pune in pericol siguranta rutiera.

„In cazul defectiunilor grave am dispus retinerea permiselor de conducere, in vederea suspendarii. Actiunile vor continua atit pe principalele artere rutiere din Drobeta Turnu Severin, cit si in judet“, a spus comisar Gheorghe Neagu, ofiter specialist la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

Conducatorii de motoscutere trebuie sa poarte casti omologate

In cadrul aceluiasi program ministerial, politistii au actionat si pentru combaterea incalcarii regulilor de oprire si stationare. „Actionam permanent cu aparatele video pentru a constata neregulile din trafic, urmind ca sanctiunile contraventionale sa fie aplicate si trimise la domiciliul contravenientului. In trafic au aparut conducatori de motoscutere, autovehicule conduse de adolescenti. Le recomandam acestora sa poarte casca de protectie omologata“, a spus comisar Alexandru Fota, seful Politiei Rutiere Drobeta Turnu Severin.

Daca autovehiculul respectiv are o capacitate cilindrica mai mare de 50 cmc si dezvolta o viteza mai mare de 50 de kilometri pe ora, conducatorul este obligat sa posede si carnet de conducere, iar mijlocul de transport sa aiba numar de inmatriculare. Nerespectarea acestor obligatii constituie infractiune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS