17.8 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMedicilor şi asistentelor de la Melineşti le-a ajuns cuţitul la os

Medicilor şi asistentelor de la Melineşti le-a ajuns cuţitul la os

Tot personalul medical din Centrul de Sănătate Melineşti s-a dus in audienţă la directorul Direcţiei de Sănătate Publică Dolj. Oamenii sint extrem de nemulţumiţi deoarece de un an şi-au luat salariile diminuate cu 30 – 40 %, iar in ultimele două luni nu au mai primit nici un leu. „Nu mai putem! Avem şi noi familii, datorii la stat. Nu mai ştim ce să facem şi la ce uşi să batem pentru a ne cere drepturile care ni se cuvin. Nu cerem măriri de lefuri. Dorim doar să ni se dea salariile de mizerie pe lunile aprilie şi mai“, a spus Ilie Constantin, asistent.

Pe lingă lipsa salariilor, personalul medical de la Spitalul din Melineşti se confruntă şi cu o criză acută de medicamente de strictă necesitate şi materiale sanitare.

„Iod, xilină, rivanol, soluţii de bază in serviciul de chirurgie, vată, spirt nu am mai văzut in magazia spitalului de mai bine de un an. Toate medicamentele se cumpără. Medicii de familie care vin să facă de gardă işi aduc medicamente. Ni se cere performanţă, dar nimeni nu işi pune problema cu ce se poate face performanţă. In noaptea de 2 spre 3 iunie nu am avut nici salvare in serviciul de gardă deoarece nu avea benzină“, a declarat un asistent medical.

Nici la capitolul alimente nu se stă mai bine. Cei zece bolnavi internaţi in prezent in spital primesc apă indulcită in loc de ceai şi ciorbă de dragavei, iar la felul doi, doar orez fiert: „Cartofi sau fasole nu s-a mai cumpărat de foarte multă vreme. De carne nu mai vorbim, că nu am mai văzut de peste un an. Totul se aduce de acasă“, a spus Dumitru Răhuţ, contabiliul şef al Centrului de Sănătate Melineşti.

„Nu au avut activitate“

In urma reorganizării impuse de Ministerul Sănătăţii prin Ordinul nr. 331/2003, Centrul de Sănătate Melineşti a trecut in subordinea Spitalului Filiaşi, ca secţie exterioară cu 25 de paturi, urmind să fie infiinţate 45 de paturi.

Constantin Ecobici, directorul DSP Dolj, recunoaşte că oamenii nu şi-au primit banii de două luni, dar susţine că nici nu au avut activitate: „Ei işi primesc banii in funcţie de realizări ori nu au avut nici un fel de activitate. Au refuzat internări şi au manifestat un dezinteres total. Bani pentru salarii sint, s-au luat de la CAS 500 de milioane de lei.

Centrul de Sănătate Melineşti are datorii de peste 1,4 miliarde de lei. Miine, o comisie formată din reprezentanţi ai Spitalului Filiaşi şi ai Direcţiei de Sănătate Publică Dolj va merge la Centrul de Sănătate Melineşti, pentru a hotări ce se poate face pentru ca unitatea respectivă să funcţioneze la capacitate normală.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS