Acasă Actualitate Simularea de la Hidrocentrala Portile de Fier I a primit calificativul foarte...

Simularea de la Hidrocentrala Portile de Fier I a primit calificativul foarte bine

-

Aplicatia tactica de alarmare antiterorista, organizata joi de Grupul de pompieri Drobeta si desfasurata in cooperare cu alte forte de interventie, la Sistemul Hidroenergetic si de Navigatie Portile de Fier I, a primit calificatul „foarte bine“, din partea col. Eugen Jitariu, loctiitorul sefului de stat major al Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari. Exercitiul deosebit de complex si care a implicat simularea unor explozii la sistemul hidrocentralei, soldat cu victime si pagube pentru procesul tehnologic, s-a desfasurat conform unui plan de actiune, pregatit in detaliu, timp de aproximativ cinci saptamini.

Col. Eugen Jitariu a apreciat ca obiectivul principal al aplicatiei, care a constat in testarea capacitatii de reactie a organismelor si institutiilor publice judetene, punerea in aplicare a planurilor de cooperare in astfel de situatii si capacitatea de conducere a factorilor cu atributii de gestionare a unor astfel de urgente civile, a fost atins.

Potrivit directorului sucursalei Portile de Fier a societatii HIDROELECTRICA, o interven-tie terorista bine gindita poate sa scoata din functiune sistemul de producere a energiei electrice.

ȘTIRI VIDEO GdS

Horoscop

Berbec O zi dinamică la capitolul prieteni şi protectori. Întâlniri, discuţii, veşti care de care mai interesante, dar şi dispute pe măsură....