15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024

Stiri pe scurt

Plimbatul cu roaba intre Poarta Sarutului si Masa Tacerii costa 90 de milioane de lei

Devizul lucrarilor efectuate de firma TLS la restaurarea Ansamblului Brancusi de la Tirgu Jiu a fost facut public, desi reprezentantii Ministerului Culturii au incercat sa stopeze acest lucru. Cheltuielile care apar pe deviz totalizeaza 1,5 miliarde de lei, dar multe dintre ele nu se justifica. Firma TLS a trecut in acte ca a cheltuit 211 milioane de lei pe fierul din schela de la Poarta Sarutului, dar schela a fost construita din lemn, nu din metal. Pentru covorul de cauciuc care sa protejeze pavilimentul din jurul operelor se specifica faptul ca s-au cheltuit 50 de milioane de lei, dar primarul Florin Circiumaru a dezvaluit ca banda de cauciuc a fost oferita drept sponsorizare de o firma din Tirgu Jiu. Transportul cu roaba „al materialelor intre Masa Tacerii si Alee“ este evaluat pe deviz la 90 de milioane de lei. Reprezentantii Ministerului Culturii au facut, la rindul lor, o evaluare care urmeaza sa fie comparata cu devizul incheiat deTLS.

Fonduri PHARE pentru Sadova

30 de miliarde de lei din fondurile PHARE vor fi alocate comunei Sadova, careia i-a fost aprobat un proiect SAPARD pentru alimentarea cu apa. „In anii secetosi, fintinile localnicilor seaca pentru ca in pinza freatica de suprafata este apa putina. Trebuie sapat pina se ajunge in pinza de adincime, care este la 60 – 70 de metri“, a spus Vasile Jianu, primarul comunei. Din Dolj, doar proiectele de alimentare cu apa ale comunelor Tuglui si Sadova au fost aprobate.

Fara gaz la aragaz

SC DISTRIGAZ SUD Bucuresti Sucursala Craiova a executat in 2002 in partea de sud-est a orasului lucrari de inlocuire a conductelor si bransamentelor de gaze din otel cu conducte si bransamente din polietilena. Pentru integrarea acestor conducte si bransamente noi in sistemul de distributie al orasului, SC DISTRIGAZ SUD Bucuresti Sucursala Craiova va sista furnizarea gazelor naturale astazi, intre orele 10.00-16.00 pe urmatoarele strazi: Chitu (Comat – Anul 1848), Anul 1848 (Chitu – Caracal), Ana Ipatescu (Anul 1848 – Caracal). Pentru buna desfasurare a acestor lucrari, rugam toti abonatii nostri, care in aceasta perioada vor fi afectati de sistarea furnizarii gazelor naturale, sa manifeste intelegerea necesara.

Zilele Severinului

Zilele Severinului se vor desfasura, in acest an, in perioada 16-18 mai. Primaria si Consiliul Local Drobeta Turnu Severin au hotarit ca manifestarile sa se desfasoare in fata Casei Tineretului din municipiu. Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, programul activitatilor va fi asemanator cu cel din 2002, actorul Florin Piersic fiind invitat sa prezinte spectacolul de gala.

Precizare

Dintr-o greseala de redactare, in articolul „De 1 aprilie farmaciile craiovene au intrat in colaps“, publicat miercuri, 2.04.2003, in ziarul Gazeta de Sud, a aparut „Farmacia Hepites a vindut medicamente peste plafonul contractat in valoare de 620 de miliarde de lei“. Precizam ca este vorba de 620 de milioane de lei.

16 scoli din Mehedinti vor fi reabilitate in acest an

Toate scolile din Mehedinti vor fi reabilitate pina la sfirsitul anului viitor. Potrivit ing. Melania Raicu, coordonatorul judetean al proiectului, in acest an vor fi modernizate 16 unitati scolare: „In perioada 1999-2002, au fost reabilitate Scoala Gardaneasa, din comuna Ponoarele, Colegiul <<Traian>>, scolile din Izverna si Colibasi si alte sase unitati de invatamint din Mehedinti. Au fost si cladiri care au necesitat demolarea, cum s-a intimplat la Severinesti, Godeanu, Iupca, Ohaba, Husnicioara“. Fondurile necesare reabilitarii scolilor mehedintene sint asigurate prin programele de finantare derulate de Banca Mondiala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS