10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 200 de soferi au protestat la Craiova

Peste 200 de soferi au protestat la Craiova

Peste 200 de soferi din Craiova s-au alaturat ieri protestului colegilor de breasla din tara impotriva prevederilor noului Cod Rutier. Transportatorii au pornit intr-un mars de protest in jurul orei 10.00 de la Peco Romanesti pe traseul Bulevard Nicolae Romanescu – Corneliu Coposu – Caracal – Bulevard Dacia – pod Electroputere – Calea Bucuresti – str. A.I. Cuza, dar si-au continuat drumul fara sa se opreasca in Piata Prefecturii, pentru mitingul programat la 11.30. Ei au motivat supendarea mitingului, care ar fi trebuit sa dureze o jumatate de ora, pentru ca autoritatile au acceptat sa stea de vorba. De altfel, prefectul judetului, Cornel Mondea, ii astepta pe protestatari inca de dimineata la prefectura, pentru a preintimpina blocarea circulatiei in centrul orasului. Participantii la actiune au fost, in mare parte, taximetristi.

Soferii sint nemultumiti de noul Cod Rutier si au inaintat parlamentului citeva amendamente privind actul normativ cu pricina.

„Cuantumul amenzilor prevazute in noul Cod Rutier este foarte mare. Noi solicitam ca acestea sa fie fixate in functie de salariul minim pe economie. In al doilea rind, este inadmisibil ca, dupa atitia ani de practica, soferii sa aiba nevoie de un atestat profesional“, a sintetizat liderul sindical pe Dolj, Gheorghe Neagra, citeva din pricipalele revendicari ale soferilor .

Acesta a adaugat ca, daca pina pe 20 martie, amendamentele propuse de sindicate nu vor fi luate in seama de parlament, protestele vor continua.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS