19.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMehedintenii isi repara frigiderele la sute de kilometri

Mehedintenii isi repara frigiderele la sute de kilometri

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti au primit, in aceasta saptamina, mai multe reclamatii de la cetateni, nemultumiti ca aparatele electrocasnice achizitionate de la magazinele din Drobeta Turnu Severin s-au defectat in perioada de garantie, iar service-ul este asigurat de firme din alte judete.

Reclamatiile au vizat bunuri de folosinta indelungata, respectiv combine frigorifice, frigidere, masini de spalat sau aspiratoare, in cazul carora cumparatorii au avut surpriza sa constate ca unitatile de reparatii se aflau la distante de citeva sute de kilometri de judetul Mehedinti. Inspectorii OJPC Mehedinti ii sfatuiesc pe cumparatori ca la achizitionarea acestor produse sa tina seama de anumite aspecte.

„Este bine ca oamenii sa solicite vinzatorului sa faca proba de functionare a produsului, sa ceara informatii despre perioada de garantie, care nu poate fi mai mica de un an, si despre unitatile care asigura service-ul“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al OJPC Mehedinti.

Aparatele trebuie reparate de service in zece zile

Mehedintenii sint sfatuiti de inspectorii de la Protectia Consumatorului sa nu achizitioneze produse de folosinta indelungata si ale caror unitati de reparatii isi au sediul in localitati din afara judetului.

„In momentul in care cumpara un produs, consumatorul se supune unor riscuri. Cind aparatul se defecteaza, legislatia precizeaza ca el trebuie reparat de service, intr-un termen de zece zile. Sint situatii in care vinzatorii nu primesc reclamatiile si il trimit pe consumator la un service din alt judet. Nici termenul de zece zile nu este respectat, motiv pentru care noi sanctionam agentul economic, dar consumatorul este privat un timp indelungat de posibilitatea de a utiliza acel produs. Cel mai bine ar fi sa obtina toate informatiile necesare inainte de a-l cumpara“, a precizat Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS