24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBarurile de noapte şi discotecile au probleme

Barurile de noapte şi discotecile au probleme

Cei opt inspectori ai Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Olt au controlat in noaptea de luni spre marţi barurile şi discotecile cu program prelungit din Slatina, pentru a vedea legalitatea in care funcţionează acestea.

„Razia“ inspectorilor a inceput la ora 22.30 şi s-a incheiat abia la ora 3.15 şi au fost găsite deschise doar două disco-baruri şi patru restaurante. Ei au verificat condiţiile igienico-sanitare din sala de alimentaţie publică, precum şi din bucătării şi spaţiile de depozitare a alimentelor. De asemenea, s-au avut in vedere modul de servire şi respectarea gramajului la mincăruri şi băuturi, precum şi provenienţa băuturilor alcoolice.

Inspectorul şef al OJPC Olt, Ion Carzon, a spus că in 90% din cazuri se respectă condiţiile igienico-sanitare şi sanitar-veterinare, singurele deficienţe fiind găsite la grupurile sociale, unde trebuie remediată problema apei, precum şi asigurarea de substanţe de dezinfecţie şi dezinsecţie.

Şeful OJPC Olt a mai spus că s-a constatat că nu tot personalul este calificat, in special ospătarii, insă o parte dintre ei incepuseră cursuri de calificare. O altă deficienţă a fost aceea că nu toate unităţile informează corect consumatorii cu privire la gramajul, preţul şi denumirea produselor oferite.

„Dacă e friptură, trebuie să spună de ce este, de pui, porc sau oaie, ce gramaj are şi cit costă pe unitate de gramaj“, a explicat inspectorul şef Ion Carzon.

Acesta a adăugat că astfel de controale nocturne vor continua săptăminile viitoare şi in celelalte baruri, restaurante şi discoteci din judeţul Olt.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS