9.7 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO societate slatineana a prejudiciat bugetul de stat cu aproape patru miliarde de lei

O societate slatineana a prejudiciat bugetul de stat cu aproape patru miliarde de lei

Comertul cu aluminiu continua sa se mentina la cote inalte in judetul Olt. Garda Financiara a reusit in ultimele zile ale anului trecut sa identifice si sa stopeze activitatea unei firme care se specializase in fraude financiare in domeniul industriei aluminiului.

Comisarii financiari olteni au descoperit ca vinzarile de lingouri de aluminiu efectuate de firma SC FEROMAR CONSTRUCT SRL din Slatina in perioada martie-septembrie 2002 catre doua societati din municipiu, SC CAZ TRANSPORT SRL si SC CAROCAZ SRL, nu ar fi tocmai „curate“.

In urma verificarii efectuate in colaborare cu sectiile Garzii Financiare din judetele Maramures, Constanta, Prahova, Arges si Dolj a facturilor de aprovizionare cu lingouri de aluminiu ale firmei SC FEROMAR CONSTRUCT SRL, au fost depistate greselile patronului, Daniel Marian Costea, de 29 de ani.

„Plati“ fictive de miliarde si incasari … pe masura!

Deseurile de aluminiu nu aveau provenienta legala, fiind achizitionate prin furturi sau alte metode nelegale. Transformarea lor in lingouri de aluminiu se facea in conditii de neautorizare, lingourile astfel obtinute fiind comercializate prin intocmirea de facturi fiscale fictive de la firme-fantoma. Potrivit raportului intocmit de Garda Financiara Olt, in acest caz au fost implicate sapte firme: SC GRES COMPANY SRL Craiova, SC EREMETRA SRL Pielesti-Dolj, SC GAVRAS PROD IMPEX SRL Baia Mare, SC PAM CLUB SRL Constanta, SC AUTO PLUS 2000 SRL Ploiesti, SC BAVARIAN STYLE SRL si SC THAM CORMORAN SRL din Pitesti. Toate aceste societati, desi nu existau in realitate, erau inscrise ca fiind furnizoare catre firma slatineana pe 62 de facturi fiscale in valoare de 9,6 miliarde de lei (TVA aferent de 1,5 miliarde de lei).

Cercetarile comisarilor olteni au relevat ca prejudiciul adus bugetului de stat de societatea slatineana se ridica la aproape patru miliarde de lei. Garda Financiara Olt a formulat impotriva patronului Daniel Marian Costea plingere penala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS