10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateInjectiile contraceptive, recomandate femeilor suferinde de inima sau diabet

Injectiile contraceptive, recomandate femeilor suferinde de inima sau diabet

Injectiile contraceptive sint metode hormonale, care se bazeaza pe progesteron. Pilulele contraceptive clasice au o componenta mixta de estrogen si progesteron.

In cazul injectiilor, progesteronul este inoculat sub forma de depozit. Nu impiedica ovulatia, dar creeaza un mediu nepropriu fixarii oului in conditii care sa impiedice fecundatia, afirma conferentiar doctor Gheorghe Peltecu, director al Spitalului de Obstetrica-Ginecologie Filantropia din Bucuresti.

Prima injectie trebuie urmata de o alta, la interval de doua luni, iar urmatoarele se fac din trei in trei luni. Injectiile contraceptive constituie o indicatie medicala in cazul pacientelor care sufera de diferite afectiuni, cum ar fi bolile cardiace si diabetul si care nu pot lua pilulele clasice.

Aceasta metoda este indicata si pentru confortul pacientelor, deoarece sint multe persoane care, din cauza programului, nu pot urma tratamentul clasic. Eficienta este foarte mare, in jur de 98 la suta.Pretul unei injectii contraceptive nu depaseste costul unei folii de contraceptive pentru o luna. In Romania, aceasta metoda este folosita de foarte multe paciente, situindu-se inaintea steriletului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS