15.6 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024

Recensamintul agricol

Recensamintul agricol demarat la sfirsitul acestui an nu a creat probleme in comuna Poiana Mare, unde 21 de persoane au recenzat deja 70 la suta din asezare:

„Deocamdata, nu am avut probleme in comuna. Cetatenii ii primesc pe recenzori si nu se feresc sa le declare animalele din ograda“, a spus primarul comunei, Petre Simion.

Recensamintul agricol se desfasoara in perioada 2 decembrie 2002-10 ianuarie 2003, iar o astfel de campanie nu s-a mai facut de mai bine de 40 de ani.

„Eu trebuie sa am grija de copii, iar barbatul e bolnav“

La recensamintul agricol, primarii comunelor spera sa ii depisteze si pe cei care au mai multe oratanii si utilaje in ograda nedeclarate pentru a beneficia de acordarea venitului minim garantat.

La Poiana Mare, acest lucru nu constituie insa o prioritate. Din cei 13.000 de locuitori ai comunei, numai 120 primesc ajutor din partea statului. Majoritatea beneficiarilor sint romi si privesc Legea 416 ca o alternativa pentru munca. Adica de ce sa te duci la munca daca statul iti da bani?

In timpul discutiei cu primarul din Poiana Mare, in birou da buzna o femeie cu un copil in brate:

„Am auzit ceva, ca se dau niste alimente de la primarie, si am venit sa vad cum e, ca n-avem ce sa mincam, e vai de capul nostru! Am patru copii, din care cel mic are un an. Stam in frig, ca n-avem lemne sa punem pe foc… Vream sa vad daca se dau alimente in locul ajutorului. Era bine! Ba un ulei, ba un zahar… Ca eu nu muncesc si stau sa cresc copiii, iar barbatul cu care traiesc nu munceste, ca e bolnav sau daca are bani ii bea si ma mai si bate. Vai de noi!“, a spus Raducanu Steluta, una dintre persoanele care primesc ajutor social.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS