25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii nu se inghesuie sa cumpere de la economat

Severinenii nu se inghesuie sa cumpere de la economat

Cu numai citeva zile inaintea Craciunului, in singurul economat din Drobeta Turnu Severin abia daca intra cinci-sase pensionari pe ora. Acestia se uita la preturi si pleaca in cautarea unor produse mai ieftine.

Daca in alte orase din tara, economatele sint luate cu asalt de pensionari, in Drobeta Turnu Severin, singurul magazin care are doua astfel de raioane este aproape pustiu. Vinzatoarele recunosc ca pensionarii fac comparatii cu preturile din alte magazine si pleaca nemultumiti: „Comenteaza majoritatea dintre ei, cind se uita la preturi. Cunosc toate magazinele din centrul orasului si stiu unde sint cele mai mici preturi. Noi avem produse destul de bune, dar ei spun ca stiu alte magazine, mai ieftine. Intra, se uita si multi se duc spre raionul de bauturi. Avem si noi clienti care au inceput sa devina fideli economatului, dar nu asa multi cum ne asteptam“.

„Mai bine iau de la un magazin de linga mine, cu o mie de lei in plus“

Situatia nu se datoreaza faptului ca vinzatorii nu ar fi amabili cu clientii, ci preturilor practicate aici si care nu difera de cele ale magazinelor din apropiere. „Sint aceleasi marfuri, dar la preturi chiar mai mici, linga Piata Centrala. Cred ca e vorba de altceva aici, nu de economate. Am vazut si noi la televizor ce preturi sint prin Capitala sau prin alte orase din tara, dar nu ca la noi. Decit sa fac drumul pina in centru, cu cit ma costa autobuzul, mai bine iau de la un magazin de linga mine, care are preturi cu maximum o mie de lei in plus. Ca sa mai iau si actele de pensie la mine, pentru o nimica toata, nu se merita“, a spus Pavel Tudorescu, de 68 de ani, pensionar.

Daca jumatate din spatiul comercial revine celor doua raioane economat, in cealalta jumatate se comercializeaza tot felul de produse, de la guma de mestecat la bauturi alcoolice. Economatul din Drobeta Turnu Severin este in fapt un spatiu ultracentral, unde au fost amenajate doua raioane speciale, cu produse alimentare. Consilierii severineni au stabilit lista cu noua alimente subventionate si facilitati pentru firma care va administra unul sau mai multe magazine de acest tip si care urma sa primeasca un spatiu amenajat de primarie, pentru care sa nu achite chirie.

Viceprimarul Tudor Dinu stie de licitatie, consilierii nu

La sfirsitul lunii august, in urma licitatiei organizate, societatea COM PRODALIMENT SRL Drobeta Turnu Severin a iesit cistigatoare, intrind in posesia unui spatiu comercial, situat in buricul orasului. Daca ar fi inchiriat acest spatiu, municipalitatea severineana ar fi putut obtine cu usurinta citeva mii de dolari lunar, care sa intre in bugetul local.

Potrivit viceprimarului Tudor Dinu, organizarea licitatiei s-a facut dupa criteriul celui mai mic pret si a fost publica: „E vorba de un spatiu unde se comercializeaza ulei, zahar, faina, paste fainoase si un altul, unde se pun in vinzare produse din carne“. Consilierii locali nu-si aduc insa aminte de existenta unei hotariri si nici de o licitatie prin care spatiul comercial sa fie incredintat societatii COM PRODALIMENT, desi legislatia prevede acest lucru. Constantin Daia, consilier liberal, a spus ca nu cunoaste numele firmei care a cistigat licitatia. In conditiile in care economatele din Drobeta Turnu Severin nu se bucura deloc de atentia cetatenilor cu venituri mici, reprezentantilor primariei nu le ramine altceva de facut decit sa se impace cu gindul ca au facut aproape cadou un spatiu ultracentral unui SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS