16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii isi vor cheltui banii de prime pe ultimele cumparaturi pentru Sarbatori

Severinenii isi vor cheltui banii de prime pe ultimele cumparaturi pentru Sarbatori

Electronicele si alimentele au cea mai mare cautare

Majoritatea unitatilor economice si institutiilor publice din Drobeta Turnu Severin le vor oferi angajatilor prime si cadouri de Sarbatori. Chiar si societatile monitorizate de FMI, cum este HIDROELECTRICA SA Portile de Fier, au organizat un spectacol de sfirsit de an pentru copiii salariatilor si au pus sub brad citeva cutii cu bomboane. Parintii nu vor lua insa prime in acest an. Potrivit directorului Constantin Bugaru, salariatii societatii ELECTRICA SA Drobeta Turnu Severin vor primi ca avans un milion de lei, suma ce va fi recuperata ulterior. Cadouri in valoare de 450.000 de lei vor primi si copiii angajatilor societatii de apa-canal SECOM SA, asa cum vor primi si copiii angajatilor din Prefectura Mehedinti. Nici politistii mehedinteni nu au uitat de Sarbatorile de iarna, astfel ca Mos Craciun va ajunge anul acesta la Palatul Cultural „Theodor Costescu“, cu o masina a politiei.

„Anul asta am pus deoparte mai multi bani decit anul trecut“

Cei mai multi dintre severineni isi vor cheltui primele de Craciun pe ultimele cumparaturi pe care le vor face in aceasta perioada. Magazinele din Drobeta Turnu Severin si-au prelungit programul de lucru in saptamina premergatoare Craciunului pentru a face fata numarului mare de clienti. Patronii considera ca vinzarile se vor dubla in aceasta luna, severinenii cumparind alimente, imbracaminte si electrocasnice. „Am luat prima de porc si cu banii de pe luna asta o sa luam un birou si un televizor pentru camera celui mic. Cu ce ramine, mai facem cumparaturi de Sarbatori. Anul asta am pus deoparte mai multi bani decit anul trecut“, a spus Viorica Neagoe, din Drobeta Turnu Severin. Severinenii prefera electronicele si in special televizoarele, pe care le cumpara in aceasta perioada in rate sau cu banii in mina. In functie de firma si de diagonala, preturile acestora variaza intre patru si 40 de milioane de lei.

Cosul de cumparaturi pentru Craciun – minimum doua milioane de lei

Multe din magazinele de incaltaminte si imbracaminte din Drobeta Turnu Severin ofera reduceri, in aceasta perioada, de la 10% pina la 50%, in special la produsele de sezon. „Am vindut intr-o zi cit n-am vindut intr-o luna, in special manusi, fulare si caciuli. Se cumpara atit pentru a le oferi in dar, cit si pentru faptul ca avem reduceri in aceasta perioada“, a spus Georgeta Rotaru, vinzatoare. Un set cu manusi, caciula si fular costa 250.000 de lei. Sectoarele alimentare din magazine sint tot mai aglomerate, multi dintre severineni facindu-si ultimele cumparaturi inaintea Craciunului. Cei care nu au avut un porc pe care sa-l sacrifice cumpara din magazinele alimentare un kilogram de carne de porc pentru tocat cu 89.900 de lei, piept de porc pentru friptura, cu 70.000 de lei, pulpa cu 75.000 de lei sau ceafa, cu 114.000 de lei. Un cozonac de 300 de grame poate fi cumparat cu 15.900 de lei, un kilogram de portocale costa 24.900 de lei, iar unul de banane poate fi cumparat cu 35.000 de lei. La un calcul sumar, severinenii vor avea nevoie de minimum doua milioane de lei pentru a avea masa plina de Craciun; la aceasta suma se adauga insa si cadourile, care trebuie oferite cu ocazia Sarbatorilor de iarna.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS