16.2 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSarbatorile ii lasa pe slatineni cu apa la robinete

Sarbatorile ii lasa pe slatineni cu apa la robinete

Cele aproximativ sase mii de familii din Slatina care trebuia debransate la inceputul acestei saptamini de la reteaua de apa a orasului(e vorba despre apa rece, de cea calda beneficiind doar proprietarii de centrale termice) au fost iertate de conducerea regiei locale, la care aveau datorii uriase. Directorul SC ACETI SA, Florea Iancu, a declarat:

„Puteam foarte usor sa punem in practica masura debransarii, dar am considerat ca nu este moral sa procedam in acest mod tocmai acum, de Sarbatori. Din pacate, gestul nostru a fost interpretat gresit si situatia treneaza: in loc ca persoanele care stiu ca au restante sa faca o incercare si sa-si achite debitele pe care le au fata de noi, acestea se complac in starea de datornici“.

Marea debransare – dupa Sfintul Ion

Potrivit informatiilor furnizate de directorul regiei locale de apa, Florea Iancu, nivelul cumulat al datoriilor a crescut in ultimele zile in loc sa scada. Astfel, daca in urma cu o saptamina restantele catre ACETI se cifrau la aproximativ 50 de miliarde de lei (fara majorari de intirziere), acum, acestea au ajuns la aproape 63 de miliarde de lei si cresc continuu.

Cea mai mare parte din debite apartine asociatiilor de proprietari – 38 de miliarde de lei, restul fiind inregistrat la agentii economici din municipiu. Cea mai grava situatie o au institutiile bugetare, care datoreaza regiei de apa aproape 20 de miliarde de lei.

„Este clar ca o parte din slatineni prefera sa riste sa ramina fara apa la robinet decit sa incerce macar sa-si mai plateasca din datorii. Pentru acestia am o veste care nu cred ca poate fi considerata atit de <<minunata>>: dupa Sfintul Ion vom relua cu adevarat debransarea datornicilor“, a spus directorul ACETI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS