17.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024

Craciunul hirtoagelor

Comisiile de fond funciar nu au liber de Sarbatori

Comisiile de aplicare a legilor fondului funciar din judetul Dolj nu vor avea liber de Sarbatori. Ele trebuie sa se achite de sarcina de eliberare a titlurilor de proprietate pina la proportia de 90% stabilita de guvern. Chiar daca in ultimele zece zile s-a atins recordul de 2.700 de titluri de proprietate eliberate si edilii sustin ca s-a muncit pe rupte, conform unor previziuni optimiste, pina la sfirsitul anului va fi inregistrata proportia de 88%.

„Sigur ca exista perioada libera in sectorul bugetar, stabilita de guvern, dar la tara se lucreaza. Cei care se ocupa de acest lucru stiu ca li s-a trasat o sarcina pe care sa o duca la indeplinire“, a precizat Ionel Ciobotea, secretarul general al Prefecturii Dolj.

Ultima instiintare primita in urma cu o saptamina de la cabinetul ministrului administratiei publice, Octav Cozminca, cerea tuturor prefecturilor sa isi indeplineasca norma cel tirziu pina astazi. La acea data, Doljul se afla pe locul 36 in tara in ceea ce priveste titlurile de proprietate eliberate si pe ultimul intre judetele din Oltenia. Ionel Ciobotea mai spune ca nerealizarile prefecturii in aceasta privinta sint cauzate de activitatea necorespunzatoare a specialistilor care

s-au ocupat de fondul funciar in legislatura trecuta.

„Prefectura a depus eforturi importante pentru a se incadra in sarcinile trasate de guvern, dar vina o poarta si legislatura trecuta. Echipa noastra a preluat de la cei care ne-au precedat o proportie de 60% titluri de proprietate eliberate“, a concluzionat Ionel Ciobotea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS