15.6 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSeverinenii au inceput goana dupa butelii

Severinenii au inceput goana dupa butelii

Municipiul Drobeta Turnu Severin este singura resedinta de judet care nu beneficiaza inca de o retea de alimentare cu gaz metan. Ca in fiecare an, in ajunul Sarbatorilor, severinenii care nu au apucat sa-si umple buteliile cu gaz au doua posibilitati: fie sa stea la cozi interminabile, fie sa foloseasca alte surse pentru prepararea hranei. „Asa patim in fiecare an. Numai la noi se intimpla asa ceva, ca ni s-a promis ca vine gazul pe conducta, dar s-a oprit la Filiasi. Am venit si ieri (marti-n.r.), am venit si astazi (miercuri-n.r.) si ne spun ca n-au primit butelii. Se stia din anii trecuti de situatia asta, dar nu s-a luat nici o masura“, a spus Teodor Bobeica, de 46 de ani, din Drobeta Turnu Severin.

In mediul rural, masinile cu butelii ajung rar

Unii severineni se gindesc deja sa-si incarce buteliile in alte judete. „Eu si asa plec spre Caransebes. Cred ca bag butelia in masina si o incarc pe traseu, ca in partea Banatului nu sint probleme. O sa le spun ca la noi, in Mehedinti, au ramas masinile cu butelii inzapezite si nu au mai ajuns la statii. Cind ar putea sa aiba vinzari masive, in perioada asta, ei nu au butelii. Sintem de risul lumii!“, a spus Sandu Marculescu, de 54 de ani. Atit statiile SNP PETROM, cit si cele ale firmelor FONTEGAS si HATEG primesc putine butelii, care sint vindute in scurt timp.

Autoritatile locale nu se considera vinovate de aceasta situatie si spun ca oamenii ar fi trebuit sa-si faca aprovizionarea cu butelii din vreme. Severinenii trebuie sa fie atenti sa nu cumpere o butelie neincarcata corespunzator. „Consumatorii ar fi bine sa verifice daca butelia pe care o cumpara are toate datele de identificare si daca este plina. In cazul in care nu sint multumiti, pot sesiza Protectia Consumatorului.

In aceasta perioada, am retras de la comercializare multe butelii care nu prezentau elemente de identificare – caracterizare complete“, a spus Anastasia Horhoianu, inspector-sef adjunct al Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Mehedinti. Situatia este si mai dificila pentru locuitorii din mediul rural, unde masinile cu butelii ajung rar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS