16.2 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSectia TBC a Spitalului Judetean Mehedinti s-a transformat in congelator

Sectia TBC a Spitalului Judetean Mehedinti s-a transformat in congelator

Bolnavii internati in Sectia TBC a Spitalului Judetean Mehedinti tremura de frig in saloane, pentru ca unitatea medicala nu beneficiaza de incalzire. Ei sint nevoiti sa se acopere cu citeva paturi sau sa imbrace citeva haine in plus si sa-si aduca de acasa radiatoare electrice, in conditiile in care sufera de afectiuni pulmonare.

Intreaga cladire este intr-o stare deplorabila, avind multe din geamuri sparte si instalatii sanitare deteriorate. Bolnavii se pling si de mincarea proasta pe care o primesc.

„Sint internata de peste doua saptamini in acest spital si nu avem cum sa ne incalzim, ca nu e pic de caldura. Nici nu putem sa dormim noaptea din cauza gerului. Avem multe haine pe noi sau dormim si cite doi in pat“, a spus Viorica Nastase, de 67 de ani, din Brosteni- Mehedinti.

Directoarea Directiei de Sanatate Publica Mehedinti, dr. Ciobotea Stelica, a declarat ca stie situatia din Sectia TBC:

„Cladirea este foarte veche, s-au facut ceva cirpeli la reparatii, dar nu s-a facut o centrala termica noua. Speram ca situatia sa se indrepte, o data ce spitalele vor intra in administrarea consiliului judetean. Pe 16 decembrie avem o intilnire cu factorii de resort. Au fost constituite comisii de predare-preluare a acestor unitati si speram ca si aceasta situatie sa fie rezolvata“.

Situatia unitatilor spitalicesti din Mehedinti este critica, in conditiile in care majoritatea inregistreaza mari datorii catre prestatorii de servicii. Spitalul Judetean Mehedinti a ramas in aceasta saptamina fara combustibil pentru incalzire, fiind nevoie de interventii speciale, pentru alocarea a 200 de milioane de lei, necesare furnizarii de caldura. Bolnavii Sectiei TBC vor ramine insa in continuare in frig, la zero grade Celsius.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS