20.6 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMii de severineni au ramas fara curent electric

Mii de severineni au ramas fara curent electric

Citeva mii de locuitori din mai multe cartiere din Drobeta Turnu Severin au ramas joi seara, timp de peste doua ore, in intuneric, din cauza unei defectiuni la reteaua de inalta tensiune.

Potrivit lui Constantin Bugaru, directorului societatii ELECTRICA, avaria s-a produs, in jurul orei 19.00, la statia 110/20 KV – Aeroport, la trei linii de inalta tensiune, respectiv Crihala 2, Big Centru si Calomfirescu.

„A aparut o defectiune la liniile care alimenteaza zona centrala. In momentul efectuarii manevrelor de localizare a defectiunii, au aparut si alte avarii din cauza ca, in urma cu o saptamina, a plouat continuu si umezeala a afectat izolatia mansoanelor de pe traseele cablurilor, aceste cabluri avind o vechime de 20-30 de ani. S-a produs un soc in toata reteaua si, la ora 22.00, se defectasera cinci cabluri. In prima faza a fost afectata zona centrala, iar apoi zona Crihala – Splai Mihai Viteazul. S-au facut manevre pe 50 de tronsoane de cabluri, iar abonatii au fost realimentati in jurul orei 22.00“, a spus ing. Constantin Ceauca, sef Serviciu distributie la SC ELECTRICA SA. Societatea de furnizare a energiei electrice a fost asaltata de sute de telefoane din partea severinenilor, nemultumiti de faptul ca au ramas fara curent electric.

„Am primit nenumarate telefoane si vrem sa spunem ca aceste apeluri nu numai ca nu rezolva situatia, dar nu putem sa luam legatura eficient cu turele de interventie operativa. Intelegem problemele individuale de nealimentare, dar aceste apeluri nu ne ajuta cu nimic“, a precizat ing. Constantin Ceauca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS