25.1 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAJVPS Gorj a cheltuit sapte milioane de lei pe timbrele pentru corespondenta

AJVPS Gorj a cheltuit sapte milioane de lei pe timbrele pentru corespondenta

• Peste 20 de dosare penale pentru braconaj cu solutia neinceperii urmaririi penale vor fi retrimise Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj • Pentru ca nu si-au achitat taxele, mai multi membri ai Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi (AJVPS) Gorj s-au ales cu dosar penal pentru detinere ilegala de arma • Vinatorii care si-au platit cotizatiile vor putea cumpara carne de mistret

Membrii Asociatiei Judetene a Vinatorilor si Pescarilor Sportivi Gorj nu se inghesuie sa isi achite cotizatiile. Din cei 1.590 de vinatori gorjeni, 425 au restante la plata contributiei prevazute in statutul AJVPS. Pentru acestia din urma, conducerea asociatiei a fost nevoita sa plateasca pe corespondenta, in special timbre pentru somatii, peste 7.000.000 de lei.

In cazul in care nu isi achita taxele, aproximativ 2.500.000 de lei pe an – inclusiv majorari, membrii AJVPS Gorj vor fi exclusi din asociatie. Dupa 31 decembrie 2002, vinatorii isi vor pierde toate drepturile si va trebui sa renunte si la arma. Cei care nu vor preda armele la Inspectoratul Judetean de Politie al Judetului Gorj se vor alege cu dosar penal. Nicolae Tonca, seful AJVPS Gorj, a spus ca de la inceputul anului exista peste zece dosare penale pentru detinere ilegala de arma, ultimul caz fiind inregistrat la Bumbesti Jiu. Vinatorii pot pastra pusca numai cu conditia ca aceasta sa devina arma de panoplie.

63 de mistreti in loc de porc de Craciun

Pina in luna ianuarie, in baza achitarii cotizatiilor, toti membrii AJVPS vor putea sa vineze gratuit iepuri. De asemenea, se vor putea vina si mistreti contra cost de aceasta data.

„Avem vinatoarea la pasaj cu rate, giste si pasari de tot felul, dar si iepuri. Se va vina gratuit. Exista in plus un fond de vinat de 63 de mistreti pe care, dupa impuscare, eviscerare si cintarire, vinatorii ii vor putea cumpara la pretul de 50.000 de lei kilogramul. Pentru cei care nu sint vinatori si vor dori ca de Craciun sa manince carne de mistret, pretul va fi de 100.000 de lei pe kilogram.Cei care vor participa la vinatoare fara a avea cotizatia platita vor fi considerati braconieri. De altfel, multe acte de braconaj au fost solutionate cu neinceperea urmaririi penale, desi dovezile au fost evidente. In judetul Gorj, peste 20 de dosare vor fi retrimise spre analiza Parchetului de pe linga Tribunalul Gorj“, a spus Nicolae Tonca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS