17.3 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePregatiri de Sarbatori pentru copiii si familiile sarace

Pregatiri de Sarbatori pentru copiii si familiile sarace

Sarbatorile din acest an sint intimpinate cum se cuvine de Organizatia World Vision, aceasta pregatind si implicindu-se intr-o seama de manifestari menite sa aduca bucurie in sufletele copiilor si ale persoanelor defavorizate, pentru care Craciunul nu este decit o alta zi in calendar. In zilele de 17 si 18 decembrie, copiii cu nevoi speciale din Centrul educational „Theodora“ Bailesti vor putea participa la serbarea organizata special pentru ei.

De asemenea, va avea loc concursul de colinde, datini si traditii, intitulat „Glas de inger“, la care vor putea sa participe elevi din toate scolile din judet. Organizat de Mitropolia Olteniei, Inspectoratul Scolar Judetean Dolj, Fundatia pentru tineret si de Organizatia World Vision, concursul va incepe cu inaugurarea unei expozitii de icoane- „Icoana din sufletul copilului“- realizate cu multa truda si dragoste de citiva copii talentati ai Scolii din Gubaucea.

In cadrul acelorasi initiative crestine, 29 de tineri detinuti din Penitenciarul pentru Minori si Tineri din Craiova vor primi taina sfinta a botezului la sfirsitul acestei saptamini. Nasii au fost deja alesi dintre cadrele didactice sau dintre colegii de celula.

„Bucurie si lumina de Craciun“

Cu ocazia Sarbatorilor, cind fiecare dintre noi se simte mai bun si mai generos, Organizatia World Vision a demarat si o campanie de stringere de fonduri si bunuri in vederea sprijinirii familiilor aflate in dificultate din comuna Carpen si, mai ales, pentru gasirea unui spatiu corespunzator infiintarii unei gradinite pentru copiii prescolari din aceeasi localitate. Daca aceasta campanie, intitulata sugestiv „Bucurie si lumina de Craciun“, va ajunge la sufletele celor care sint in masura sa daruiasca si altora, 75 de copii si 50 de familii care se confrunta cu probleme materiale vor avea sarbatori mai linistite si mai fericite. Cei care vor sa contribuie la bucuria lor pot face donatii in contul deschis la Banca Transilvania: 2511000017601616, sau pot cere relatii la sediul organizatiei din strada Mircesti, bl. M5, ap1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS