25.1 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePatru incendii intr-o singura zi

Patru incendii intr-o singura zi

• Pompierii au fost nevoiti sa intervina pentru stingerea unor incendii izbucnite la un spital, un magazin si doua locuinte • Din fericire, nu s-au inregistrat victime, insa pagubele materiale sint estimate la sute de milioane de lei

Ziua de miercuri a fost una cu multe evenimente pentru pompierii craioveni, nevoiti sa intervina la stingerea a patru incendii.

Primul a izbucnit in jurul orei 8.00 la locuinta lui Stefan Ionescu, din str. Imparatul Traian nr.203. Focul a cuprins podul casei, care a ars pe o suprafata de vreo patru metri patrati inainte de sosirea pompierilor. Cauza incendiului: cosul de fum care s-a incins si care nu era protejat pe portiunea care traversa podul.

Citeva minute mai tirziu, pompierii au fost solicitati sa intervina pe strada Primaverii, unde, la nr. 30, un incendiu izbucnise in dormitorul lui Constantin Olteanu, de 47 de ani. Flacarile au cuprins lenjeria de pat si mai multe obiecte de mobilier, iar proprietarul s-a ales doar cu spaima si o usoara intoxicatie cu monoxid de carbon, fiind transportat pentru ingrijiri medicale la Spitalul de Urgenta Craiova. Incendiul s-a produs din cauza unui arzator improvizat, folosit de Olteanu pentru a-si incalzi mincarea.

Foc la BIG si la spital

In aceeasi seara, pe la ora 20.30, la Spitalul de Boli Infectioase „Victor Babes“, a fost semnalat un incendiu la subsolul cladirii. Din neglijenta unor muncitori, citeva picaturi de sudura incinse au sarit pe citeva saltele vechi de pat, care au fost cuprinse de flacari. Pagubele au fost minore, iar cei vinovati au fost amendati de pompieri pentru ca nu si-au luat toate masurile de precautie.

Dupa doua ore, un alt incendiu a cuprins parterul BIG-ului din cartierul Craiovita Noua, cladire apartinind SC ALIA SA. Bodyguarzii societatii care asigura paza obiectivului au ajuns la fata locului in cinci minute, alertati de sistemul de alarma. Au spart geamurile si au patruns in magazin, incercind sa limiteze incendiul. La scurt timp au aparut si pompierii, care au reusit sa stinga flacarile. Primele cercetari au scos la iveala faptul ca focul a izbucnit la unul dintre standuri, unde fusesera improvizate legaturile electrice pentru a alimenta resouri si instalatii de pom. In urma incendiului, mai multe societati care aveau puncte de desfacere aici s-au ales cu pagube materiale importante, estimate la sute de milioane de lei. Trei standuri cu produse specifice Sarbatorilor au ars in intregime, iar in alte sapte marfa a fost compromisa din cauza apei folosite la stingerea incendiului. Potrivit lt. col. Gheorghita Pirlea, din cadrul Grupului de Pompieri „Oltenia“, la majoritatea standurilor existau instalatii electrice improvizate, folosite mai ales pentru asigurarea incalzirii, intrucit sistemul de incalzire din cladire nu mai functioneaza de dinainte de 1989.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS