14.8 C
Craiova
sâmbătă, 25 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccidente cu soferi schimbati

Accidente cu soferi schimbati

Doua accidente de circulatie – din care unul mortal – petrecute in cursul saptaminii trecute au ceva in comun. In ambele cazuri s-au prezentat la politie alte persoane, care s-au dat drept soferii vinovati de producerea accidentelor. Insa, procurorii si politistii craioveni nu s-au lasat pacaliti atit de usor.

Doi pietoni – Teodora Cristiana Gogoasa si Daniel Marin – au fost accidentati pe 3 decembrie in intersectia strazilor Carol I si Paltinis. A dat peste ei un Cielo cu numarul de inmatriculare DJ-03-AYI, al carui sofer a dat bir cu fugitii pentru a nu incapea pe miinile politiei. Citeva ore mai tirziu, la politie s-a prezentat de bunavoie un anume Marius Florin Luca, sustinind ca el a fost autorul accidentului. Dupa audierea martorilor, politistii si-au dat seama ca altcineva fusese la volanul masinii. Retinut pentru 24 de ore, Luca a recunoscut pina la urma ca autovehiculul fusese condus, de fapt, chiar de proprietar – craioveanul Felix Negrut, de 24 de ani – care insa nu poseda permis de conducere.

Luca a fost eliberat, iar Negrut i-a luat locul dupa gratii. Acuzat de conducere fara permis, parasirea locului accidentului si vatamare corporala din culpa, el risca sa stea pina la cinci ani in inchisoare. „O asemenea atitudine a celor care nu poseda permis si sint implicati in accidente este de-a dreptul surprinzatoare, deoarece pedeapsa pentru conducere fara permis este mult mai mica decit cea pentru fuga de la locul accidentului“, spune procurorul Dragos Vilcu, de la Parchetul Judecatoriei Craiova.

Accident mortal cu autor neidentificat

In conditii asemanatoare s-a produs un accident de circulatie pe 6 decembrie, la intersectia strazilor Stirbei Voda si Riului. Dusa la spital chiar de autorul accidentului, victima – Cristian Florin Zavaleanu -, a decedat insa citeva ore mai tirziu din cauza leziunilor grave suferite.

In aceeasi seara s-a prezentat la politie Aramis Miclescu, de 22 de ani, sustinind ca el este autorul accidentului mortal, cu riscul de a-si petrece ani multi in puscarie pentru ucidere din culpa. Martorii au declarat insa ca la volanul masinii se aflase altcineva.

Parchetul de pe linga Judecatoria Craiova a dispus cercetarea in stare de arest preventiv a lui Aramis Miclescu, dar nu pentru omor din culpa, ci pentru favorizarea infractorului, fapta pedepsita cu pina la sapte ani de inchisoare. „Este doar o chestiune de timp sa-l identificam pe adevaratul autor al accidentului, care va trebui sa raspunda pentru parasirea locului accidentului si ucidere din culpa“, a spus procurorul Vilcu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS