10.3 C
Craiova
sâmbătă, 11 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateFrigul face ravagii in Olt

Frigul face ravagii in Olt

Un barbat a murit, iar alte zeci de persoane au ajuns la spital

Temperaturile foarte scazute din ultimele zile au facut ravagii in rindul populatiei din Olt.

Echipajele Serviciului de Ambulanta au fost solicitate sa intervina in week-end-ul trecut la 126 de cazuri de imbolnaviri, dintre care peste jumatate cauzate de frig. Cele mai multe probleme le-au creat starile febrile, virozele respiratorii si bolile cardiovasculare, iar cei mai afectati au fost batrinii. Patru persoane au ajuns la spital cu fracturi si entorse la membrele inferioare dupa ce au cazut pe gheata, iar Marin Comisaru, de 62 de ani, din Slatina, a murit.

Cersetorii, cei mai afectati de frig

Gheorghe Calin, de 46 de ani, si Ion Militaru, de 35 de ani, care cerseau de mai mult timp pe trotuarele din Slatina au ajuns la Spitalul Judetean zilele trecute inghetati. La controlul medical s-a descoperit ca, pe linga faptul ca sufereau de hipotermie, cei doi erau plini de paduchi si de viermi din cauza conditiilor precare in care traiau.

Pentru ca in spital nu exista un loc special amenajat pentru deparazitarea si tratarea cazurilor sociale, cele doua persoane au fost trimise la Caminul de Ingrijire si Asistenta Sociala din Slatina. Din cauza temperaturilor scazute care se anunta pentru urmatoarea perioada, medicii preconizeaza o crestere a numarului de cazuri sociale care vor sosi la Spitalul Judetean slatinean.

12 tamponari

Tot din cauza poleiului, circulatia rutiera pe toata raza judetului Olt s-a desfasurat cu dificultate. Inspectorul principal al Politiei Rutiere Slatina, Nicolae Caramizaru, a spus ca in ultimele trei zile au avut loc pe strazile municipiului 12 tamponari, insa nici un accident. El a precizat ca acest numar se incadreaza in limitele normale, ceea ce demonstreaza ca slatinenii au fost mai vigilenti la volan, avind in vedere noile conditii meteorologice.

In ceea ce priveste distributia gazelor naturale si a apei potabile, conducerile institutiilor care asigura aceste servicii au precizat ca nu au intimpinat pina in prezent probleme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS