21.2 C
Craiova
vineri, 10 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateDirectorii trebuie sa asigure conditii ca elevii sa invete la o temperatura normala

Directorii trebuie sa asigure conditii ca elevii sa invete la o temperatura normala

• Comandamentul Judetean de Iarna a intervenit ieri la prima zapada
• In porturile mehedintene, activitatea se desfasoara normal

Autoritatile din Mehedinti sint mai pregatite decit in alti ani, cel putin declarativ, sa infrunte capriciile iernii. Prognozele meteorologice pentru zilele urmatoare anunta zapada si geruri. Drumurile care vor prezenta pericolul unor blocaje rutiere vor fi inchise. Autoritatile locale au dat asigurari ca vor lua masuri speciale pentru a diminua cit mai mult efectele nefaste ale vremii potrivnice.

Potrivit directorului Regiei Judetene de Drumuri Mehedinti, Alexandru Patrascu, la nivelul sectiei s-a format un comandament operativ de iarna, impreuna cu Serviciul Politiei Rutiere, care va furniza permanent informatii despre starea drumurilor. Ieri s-a actionat cu utilaje de deszapezire in zona localitatilor Godeanu si Balta.

„Stratul de zapada masoara 10- 30 de centimetri, dar nu a creat probleme deosebite. Recomandam participantilor la trafic sa mearga cu mare atentie si sa aiba autoturismele echipate corespunzator“, a spus Alexandru Patrascu.

Cele 85 de utilaje, din care 43 proprii si 42 inchiriate, vor actiona pe 286 de kilometri. La baza din Orsova vor actiona 20 de muncitori, pe 76,6 kilometri de drumuri nationale.

Potrivit directorului bazei, Ion Cunicel, in zona au fost organizate si doua puncte de sprijin, la Virciorova si Eselnita. Cantitatile de nisip si de motorina necesare nu au fost insa achizitionate in totalitate.

Unitatile sanitare au probleme cu aprovizionarea, din cauza datoriilor

Activitatea in porturile mehedintene Drobeta Turnu Severin, Orsova si Moldova Veche se desfasoara normal. Potrivit capitanului specialist Mihai Ghiba, seful capitaniei Drobeta Turnu Severin, nu s-au inregistrat probleme deosebite:

„Sintem pregatiti sa intervenim la orice posibila avarie. Am primit avertizarile meteo, dar nu am avut solicitari sa intervenim“.

In municipiul Drobeta Turnu Severin, toate utilajele sint pregatite sa dea piept cu depunerile de zapada.

Potrivit viceprimarului Ilie Pisoi, angajatii Serviciului de Salubritate

au cantitatile necesare de nisip si sare, care sa fie imprastiate pe trotuare si carosabil:

„Atentionam severinenii sa nu-si lase masinile pe partea carosabila, in cazul caderilor de zapada, pentru a nu ingreuna interventia utilajelor“.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti a dispus aprovizionarea cu medicamente si alimente, dar si verificarea statiilor de aprovizionare cu apa pentru populatie.

Potrivit directorului adjunct al DSP Mehedinti, medic Romanita Ionovici, unitatile sanitare inregistreaza datorii mari, generate de o finantare insuficienta. Spitalul Judetean Mehedinti risca sa ramina fara alimente, daca in urmatoarele zile nu va fi asigurata finantarea furnizorilor de catre Casa Judeteana pentru Asigurari de Sanatate.

Ca sa nu inghete caloriferele, caldura ar putea fi furnizata si in vacanta

Toate scolile din judetul Mehedinti au fost avertizate sa ia masuri speciale. In situatia in care temperaturile vor scadea mult sub zero grade Celsius, directorii trebuie sa asigure toate conditiile ca elevii sa invete la o temperatura normala. In conditiile in care exista riscul ca tevile caloriferelor sa inghete, in toate scolile se va furniza caldura in mod continuu, chiar si pe perioada vacantei de iarna. In zona de nord a judetului, in cazul unor caderi mari de zapada, cursurile ar putea fi intrerupte pentru citeva zile.

Pentru a suspenda cursurile, directorii unitatilor de invatamint va trebui sa anunte conducerea Inspectoratului Scolar Judetean, care va aproba cererile, cu conditia recuperarii orelor de curs. Pentru sezonul rece, toate unitatile de invatamint au fost aprovizionate cu lemne sau combustibil lichid, astfel incit in scoli sa fie asigurata o temperatura optima studiului. Potrivit primarului municipiului Orsova, caldura in unitatile de invatamint este asigurata prin centrale termice proprii. In acest sens, se vor aloca suplimentar aproximativ 160 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS