5.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci agenti economici vor comercializa petarde in Drobeta Turnu Severin

Cinci agenti economici vor comercializa petarde in Drobeta Turnu Severin

Cinci agenti economici au fost autorizati de Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Mehedinti, pina la aceasta data, sa comercializeze petarde. Acestia isi desfasoara activitatea in Bazarul Dunarea, strada Cicero, Piata Meva si fosta piata a sirbilor. Materialele pirotehnice isi vor face aparitia, in perioada Sarbatorilor de iarna, in piete si unitati comerciale. Petardele au un regim special, potrivit prevederilor Legii 126 si ale Hotaririi de Guvern nr.536, din 30 mai 2002. Aceste acte normative reglementeaza comercializarea, transportul si depozitarea materialelor pirotehnice.

Inspectorii de munca si politistii severineni incep controalele

Agentii economici care au avut autorizatii de comercializare a petardelor pentru anii trecuti nu vor intimpina mari greutati in obtinerea autorizatiilor pentru acest an.

„Ca probleme deosebite, pentru agentii economici care au avut si anul trecut autorizatii, anul acesta trebuie sa obtina numai viza si nu au nevoie decit de o cerere, in care declara ca vor respecta conditiile de depozitare si comercializare. Ceilalti trebuie sa depuna cazier, fisa medicala, cu examen psihiatric, si o declaratie pe proprie raspundere ca au luat cunostinta despre legislatia in vigoare“, a spus Grigore Zinca, inspector-sef adjunct la ITM Mehedinti. In perioada urmatoare, inspectorii de munca si politistii severineni vor efectua controale pentru depistarea celor care comercializeaza petarde, fara a detine autorizatie in acest sens.

„In momentul in care aceste materiale se vor gasi pe piata vom demara controale. Ele nu vor putea fi comercializate decit in perioada 25-31 decembrie“, a precizat Grigore Zinca. Politistii au depistat un severinean care comercializa 485 de petarde. Acesta a fost sanctionat contraventional, iar petardele au fost confiscate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS