20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBanca Mondiala a dat pentru Capreni ceea ce Manta a vrut sa ia pentru Novaci

Banca Mondiala a dat pentru Capreni ceea ce Manta a vrut sa ia pentru Novaci

Primaria Capreni a amenajat, in urma cu doi ani, intr-o cladire construita in 1978, un centru de sanatate modern. Repararea si modernizarea cladirii au costat 500 de milioane de lei, iar pentru dotarea cu aparatura medicala de ultima generatie s-au cheltuit bani proveniti de la Banca Mondiala.

S-au amenajat 15 paturi pentru bolnavii cu afectiuni usoare si s-au cumparat trei salvari care asigura transportul de urgenta la Centrul de sanatate sau la spitalele specializate. Cum au venit salvarile, fostul prefect de Gorj, Pantelimon Manta, a si pus ochii pe Fiatul Ducato pe care-l voia la Novaci, zona sa de bastina. Cu toate presiunile facute asupra primariei, salvarea a ramas la Capreni.

Nici pina in prezent activitatea in Centrul de sanatate nu se desfasoara in conditii normale, astfel incit el sa fie functional nonstop si sa-si indeplineasca menirea pentru care a fost construit si utilat. Monica Ilina este singurul medic angajat al centrului, iar ceilalti medici de familie din comunele invecinate asigura garzile.

Salvarile raspund solicitarilor doar pina la ora 16.00 din cauza ca nu exista fonduri pentru angajarea soferilor care sa asigure serviciu permanent.

Banca Mondiala nu s-a zgircit cind s-a pus problema achizitionarii aparaturii performante pentru Centrul de sanatate de la Capreni, dar s-au zgircit autoritatile gorjene cind s-a pus problema angajarii citorva salariati pentru a face din centru nu doar o cladire frumoasa, ci si una functionala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS