13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateVarza murata poate impiedica aparitia cancerului

Varza murata poate impiedica aparitia cancerului

Varza murata poate impiedica aparitia mai multor tipuri de cancer, respectiv la sin, intestine, plamini si ficat, gratie izothiocyanei, substanta pe care o contine acest aliment, a anuntat un grup de cercetatori finlandezi, care au facut experimente pe animale.

Deocamdata nu s-a stabilit daca aceasta substanta este la fel de eficienta si in cazul oamenilor, a spus cercetatoarea finlandeza Eeva-Liisa Ryhanen revistei americane de specialitate, Journal of Agricultural and Food Chemistry.

Substanta numita izothiocyana se produce in timpul fermentatiei verzei. Grupul de cercetare, condus de Ryhanen, incearca acum sa perfectioneze procesul de fermentare, pentru ca in acest fel sa se produca o cantitate mai mare de izothiocyana.

Societatea din Heidelberg, care trateaza preferential substantele biologice folosite impotriva aparitiei cancerului, considera de multa vreme varza drept o leguma foarte sanatoasa si din multe alte motive, in special din cauza acidului lactic, care are un efect benefic asupra florei intestinale. In acelasi articol se atrage atentia si asupra altor legume, considerate foarte utile impotriva cancerului, cum ar fi: brocoli, rosiile, soia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS