12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024

Un nou aparat auditiv

O noua serie de aparate auditive a fost omologata in Romania. Este vorba de aparatele auditive din familia Audioflex, cele mai vindute aparate auditive digitale si programabile de pe piata, care acopera o gama larga de pierderi de auz (atit pentru hipoacuzie medie, cit si pentru cea severa si profunda).

Aceste aparate auditive ofera posibilitatea comunicarii cu grupuri de copii, elevi, studenti a educatorilor, lectorilor, profesorilor, care ii pot coordona permanent, inclusiv in afara clasei pe o raza de pina la 30-50 de metri.

Spre deosebire de sistemele clasice, care asigura auditia colectiva prin bucle de retrasmitere (inductie) sau cu receptori atasati la proteze, care faceau purtarea lor greoaie si erau inestetici, aceste aparate sint foarte mici, avind sistemul integrat.

Auditia cu aceste aparate nu este perturbata de prezenta altor receptori (inclusiv telefonul mobil). Conform unei estimari facuta de Crucea Rosie britanica in urma cu zece ani, in Romania ar fi aproximativ doua milioane de persoane cu probleme de auz. Acelasi studiu mai releva ca anual se nasc aproximativ 100 de copii cu surditate grava care au nevoie de implanturi. Noul aparat nu este compensat si se utilizeaza pentru copiii hipoacuzici care merg la scoala.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS