13.4 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePostul si beneficiile lui

Postul si beneficiile lui

In religia crestina, posturile reprezinta perioade in care credinciosii au ocazia sa se debaraseze de excesul de proteine animale, grasimi, glucide. Posturile asigura o stare fizica buna, permitind credinciosului sa aiba si o atitudine potrivita fata de actul religios. Excesul de carne in alimentatie poate creste semnificativ agresivitatea consumatorului, indepartindu-l de sentimentele de iubire, toleranta si intr-ajutorare.

Postul nu presupune doar o alimentatie lipsita de „dulce“ – adica produse animale, ci si o dieta bine echilibrata. In conceptia traditionala chineza, o dieta echilibrata presupune combinarea, la fiecare masa, a alimentelor acre, amarui, dulci, picante si sarate.

Fiecare din aceste tipuri de alimente are un rol benefic sanatatii, dar, in acelasi timp, poate fi daunator daca este consumat in exces.

Astfel, excesul de alimente acre poate afecta splina, stomacul, musculatura sau cavitatea bucala; excesul de alimente amare poate tulbura aparatul respirator, intestinul gros (diaree), pielea si parul; cele dulci pot provoca boli ale rinichilor, vezicii urinare sau ale sistemului osteo-articular; cele picante, pot afecta ficatul, colecistul, ochii sau tendoanele, in vreme ce excesul de alimente sarate va ataca sistemul cardio-vascular si intestinul subtire.

Fiecare dintre noi este responsabil cu alimentatia sa. Aceasta trebuie sa fie mai sanatoasa si echilibrata, fie in timpul posturilor, fie in cadrul unor diete cu rol de terapie. Asa vom putea sa evitam obezitatea, asa vom putea sa facem dintr-o perioada de post o ocazie de a fi mai sanatosi si fizic, si spiritual.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS