12.9 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateModificari legislative pentru ca medicii romani sa poata profesa liber in Uniunea Europeana

Modificari legislative pentru ca medicii romani sa poata profesa liber in Uniunea Europeana

Ministerul Sanatatii si Familiei (MSF), reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, ai Casei de Asigurari de Sanatate si rectorii universitatilor de medicina din tara realizeaza, in decembrie, actele normative necesare ajustarii planurilor de invatamint si specializarilor, care vor cuprinde si orele de teorie si practica pentru medici, stomatologi, moase, asistenti medicali.

Decizia urmareste armonizarea invatamintului medical romanesc cu cel din Uniunea Europeana si posibilitatea recunoasterii diplomelor si profesiilor. Negociatorul sef cu UE, Vasile Puscas, s-a intilnit cu ministrul sanatatii, Daniela Bartos, cu reprezentantii Colegiului Medicilor din Romania, ai Casei de Asigurari de Sanatate si ai tuturor universitatilor de medicina din tara pentru a analiza modificarile necesare, conform propunerilor Comisiei Europene. Pina la mijlocul lunii decembrie, fiecare institutie va transmite Ministerului Sanatatii responsabilul cu acest domeniu si propunerile de modificare a planurilor de invatamint, conform cerintelor europene.

MSF va elabora un punct de vedere, iar apoi, pina in 20 decembrie, vor fi definitivate proiectele actelor normative pentru armonizarea curriculei si recunoasterea profesiilor. In luna ianuarie 2003, se doreste agrearea acestui act normativ, care va fi apoi analizat cu reprezentantii Comisiei Europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS