12.6 C
Craiova
joi, 9 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateLaboratorul de analize medicale - motiv de disputa intre conducerea spitalului si Sindicatul SANITAS

Laboratorul de analize medicale – motiv de disputa intre conducerea spitalului si Sindicatul SANITAS

Salariatii laboratorului de analize medicale din cadrul Spitalului Judetean Tirgu Jiu, membri ai Federatiei SANITAS, ameninta cu miscari de protest fata de intentia conducerii spitalului de a reorganiza laboratorul. Conducerea SANITAS spune ca Directia de Sanatate Publica, parlamentarii de Gorj si conducerea spitalului vor sa privatizeze in mod ilegal laboratorul medical.

„Intrucit exista o stare tensionata accentuata in rindul salariatilor, nu excludem posibilitatea aparitiei unor miscari spontane care nu pot fi controlate, de care vinovati se fac cei care lanseaza si permit asemenea ilegalitati“, se arata intr-un protest semnat de Valentin Popa, liderul SANITAS Gorj. Conducerea Spitalului Tirgu Jiu spune ca la mijloc este doar o neintelegere si nu se pune problema privatizarii laboratorului.

„Este o masura propusa de Ministerul Sanatatii, prin care se incearca o externalizare a anumitor servicii cum ar fi laboratorul sau bucataria. Vor functiona separat de spital, dar nu vor fi privatizate si nimeni nu-si va pierde locul de munca. Nu exista motive de ingrijorare din partea salariatilor“, a spus Emil Sandu, directorul Spitalului Tirgu Jiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS