22.8 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateNicolae Mischie nu a platit taxe vamale pentru o arma de vinatoare cumparata din Elvetia

Nicolae Mischie nu a platit taxe vamale pentru o arma de vinatoare cumparata din Elvetia

Desi spune ca a platit arma, pe factura a fost consemnat ca aceasta
a fost facuta cadou de catre Eugen Bumbaru, rezident in Elvetia

Nicolae Mischie a recunoscut ca nu a platit taxe vamale pentru o arma de vinatoare Baikal, cumparata in anul 1997 din Lausanne, Elvetia. Liderul PD Gorj, Pantelimon Manta, l-a acuzat pe Nicolae Mischie, intr-o conferinta de presa, ca ar fi introdus ilegal in tara o arma de vinatoare. In baza informatiilor culese din presa, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat si a inceput cercetarea presedintelui Consiliului Judetean Gorj. Cu toate ca au fost intrebati in repetate rinduri daca Nicolae Mischie este cercetat pentru verificarea legalitatii armei de vinatoare sau pentru orice altceva, reprezentantii Parchetului au negat cu vehementa acest lucru. Janeta Cosmulescu, purtatoarea de cuvint a Parchetului Gorj, a recunoscut insa ieri, dupa mai multe ezitari, ca seful PSD Gorj a fost audiat de procurori si ca actiunea legata de acest eveniment a fost inregistrata pe 2 decembrie. Adica la aproape doua saptamini dupa ce au avut loc audierile.

„Da, da este cercetat. Parca imi aduc aminte. Am auzit vorbindu-se de o arma. Exista un dosar despre o arma“.

„Poate sa fie sau sa nu fie inregistrata…“

Seful Consiliului Judetean Gorj a spus ieri, despre cei care l-au cercetat, ca s-au facut de ris si ca n-au avut ce sa faca, atunci cind au inceput sa cerceteze. „E o actiune lipsita de sens, pentru ca povestea era cunoscuta de pe atunci. Am fost cu Manta si cu primarul Nanu la un magazin din Lausanne, de unde mi-au cumparat o arma de vinatoare Baikal cu tevile suprapuse, ca mi-a placut mult. Am mai glumit cu Manta, pentru ca nu ai voie sa transporti o arma completa. Eu am cumparat-o cu 570 de franci si este cadou de la Eugen Bumbaru. Cum sa spun? A fost ceva… Cadourile nu se impoziteaza la vama… Am avut o autorizatie de la IJP pentru a-mi cumpara arma, iar de transportat am transportat-o in bagajele mele. Jumatate intr-o sacosa, cealalta in alta sacosa. La Parchet au luat-o de buna. Ce se gindeau ei: o avea acte, nu o avea acte… S-au facut de ris. Nu au ce sa faca. Vor sa dea publicitatii ca mi-am luat arma. A fost o greseala la un moment dat, ca nu a fost trecuta in evidenta la politie. Ce sa mai spun? E o chestiune banala si timpita, adica aiurita. Dar eu stiu?… La politie poate sa fie sau sa nu fie inregistrata. De fapt, e bine ca m-au cercetat. E vorba de prudenta. De ce sa ma supere? Am documente, am tot. Aici mi-am batut eu joc de ei. Mai am acasa vreo cinci-sase arme.“

Parchetul a dispus neinceperea urmaririi penale

Prim-procurorul Roibu a dat ieri publicitatii un comunicat in care a mentionat ca din „motive de prudenta, Parchetul de pe linga Tribunalul Gorj s-a autosesizat pentru efectuarea verificarilor care se impun. A rezultat ca dl Nicolae Mischie…detine permis de portarma si acte de provenienta a armei, motiv care, prin rezolutia din 4 decembrie 2002, s-a dispus neinceperea urmaririi penale in cauza.“ In comunicat se precizeaza ca purtatorul de cuvint al Parchetului nu a stiut ca dosarul fusese deja solutionat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS