19.5 C
Craiova
joi, 16 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSpitalul de Urgenta va avea de luna viitoare inca un tomograf

Spitalul de Urgenta va avea de luna viitoare inca un tomograf

Pina atunci, bolnavii vor fi nevoiti sa astepte doua-trei saptamini pentru a li se face un examen tomografic

La Spitalul de Urgenta din Craiova va fi pus in functiune luna viitoare un nou computer tomograf. Aparatul, prevazut cu tomograf spiral de ultima generatie, a fost repartizat spitalului craiovean in urma cu doua saptamini, onorindu-se astfel o comanda facuta acum doi ani de Ministerul Sanatatii.

„Noul tomograf are o eficienta diagnostica mult mai mare fata de cel pe care il avem in dotare, avind si avantajul ca reduce considerabil timpul de expunere la radiatii. Bolnavii nu vor mai astepta atit pentru un examen tomografic. Deocamdata, ne aflam in perioada de amenajare a spatiului, care, speram, va fi gata pina la 1 ianuarie“, a precizat prof.dr. Andrei Bondari, seful Serviciului computer – tomograf din cadrul Spitalului de Urgenta Craiova.

Pina atunci, pacientii vor continua sa stea la coada pentru efectuarea unei investigatii la vechiul tomograf. Programarile se fac cu doua- trei saptamini inainte, iar examenele sint gratuite pentru asiguratii cu bilet de trimitere de la medicul de familie, contrasemnat de medicul specialist. Examenele la cerere (chiar si cu trimitere de la medicul specialist) sau solicitate de Laboratorul de Medicina Legala se efectueaza contra cost, la preturi variind intre 250.000 si 3,5 milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS