15.5 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateSicriu de 38 de milioane de lei pentru gorjenii bogati

Sicriu de 38 de milioane de lei pentru gorjenii bogati

Viata dupa moarte
este o necunoscuta atit pentru oamenii de stiinta, cit si pentru cei de rind.
Asa ca asigurarea celor trebuincioase inca din timpul vietii este o urgenta, mai ales pentru cei care dispun si de mijloace financiare.
Pentru omul sarac, momentul greu al inmormintarii
este un necaz in plus.

In Tirgu Jiu exista citeva zeci de ateliere care se ocupa de fabricarea crucilor sau de executarea sicrielor atit pentru cei aflati in viata, cit mai ales pentru cei care pasesc in lumea celor drepti. Cei mai multi intreprinzatori care prospera de pe urma comenzilor din ce in ce mai sofisticate sint in Zona Lido, un adevarat paradis al crucilor.

Bineinteles ca majoritatea crucilor sau sicrielor sint lucrate pe comanda, inca din timpul vietii celui care face respectiva cerere. Iar mesterul lucreaza numai dupa indicatiile, gustul si dorinta celui care vrea cu orice pret sa atraga privirea si admiratia in cimitir, printr-un model deosebit al crucii. Cu sicriul este mai greu, din cauza ca acesta nu poate fi vazut decit vreo citeva ore de catre cei care insotesc cortegiul sau care stau la priveghi. Tot mai multi mesteri au fost nevoiti sa isi rafineze stilul, maiestria fiindu-le de multe ori pusa la incercare. In oras a aparut chiar si o limuzina speciala, desigur, pentru cei care au bani sa o inchirieze pina la groapa.

„Un om greu, de sus, a zis ca ii place si vrea sa il ia“

Deoarece cererea a depasit oferta, unii cioplitori sau timplarii de la Lido au fost nevoiti sa lucreze profesionist, realizind adevarate cataloage cu modele care mai de care mai dichisite.

Cel care vrea ceva anume si nu e hotarit poate alege din citeva sute de variante, anumite modele putind fi aduse din afara judetului sau chiar a tarii. Unul dintre cei mai cautati din bransa este Puiu Aradi. Acesta s-a specializat in cruci si sicrie de lux.

Cel mai scump sicriu pe care il are acum in depozit a fost solicitat de un politician local, obiectul valorind peste 38 de milioane de lei, confort sporit. Crucile pe care le realizeaza in marmura au modele greu de executat, majoritatea fiind cerute de piata bucuresteana.

„E cel mai scump pe care il am. Are peste 100 de kilograme si este executat din stejar masiv cu sase minere din otel. Inauntru are numai asternut din matase calitatea I. Un om greu, de sus, a zis ca ii place si vrea sa il ia. Nu pot sa-i dau numele fiindca imi e ca nu il mai cumpara. In rest, costa peste un milion sicriele, unele costa. Crucile le fac numai din marmura de Ruschita. Mi-au placut desenul si pictura de mic, dar si sculptura. Am si citeva tablouri pictate in stil renascentist“, a spus mesterul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS