17.3 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateJustitia restaurativa - solutia tinerilor certati cu legea

Justitia restaurativa – solutia tinerilor certati cu legea

Centrul de Resurse Juridice, Ministerul Justitiei si Departamentul pentru Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii au lansat ieri, la sediul IJP Dolj, Centrul experimental de justitie restaurativa in Craiova.

Acesta reprezinta o alternativa la sistemul clasic de justitie si se adreseaza tinerilor pina in 21 de ani care au savirsit infractiuni.

Proiectul se desfasoara timp de un an si acorda consultanta de specialitate victimei infractiunii, infractorului si familiei acestuia, dar incearca si o impacare a partilor.

Pentru realizarea acestui proiect si-au dat mina magistratii, politistii si serviciile de reintegrare sociala si supraveghere competente.

Kevin Heines, coordonatorul proiectului si reprezentant al Departamentului de Dezvoltare Internationala al Guvernului Marii Britanii, a spus ca acest proiect se bucura de succes in mai multe tari civilizate ale lumii: „Marea Britanie, Noua Zeelanda, Australia si S.U.A sint citeva din tarile care au adoptat acest program, care se bucura de succes“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS