17.2 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024

– FLASH –

Tricolorul a fost dus la reparat

Multi dintre cei care trec prin fata Primariei Pielesti se intreaba unde o fi drapelul tricolor, care ar fi trebuit sa fie arborat la intrare. De lipsa drapelului au aflat si mai-marii din Prefectura Dolj, care sustin ca ar fi unicul caz de acest gen din judet. Explicatia nearborarii drapelului – oferita de primarita comunei – este insa cit se poate de simpla: „Steagul a fost trimis la reparat, caci ii trebuia nu stiu ce piesa metalica. In nici un caz nu este vorba ca n-am dori sa-l arboram, astfel ca va fi din nou agatat la intrare imediat ce va fi adus inapoi de la reparat“.

Satenii vor titluri de proprietate pe vechile amplasamente

Aproximativ 300 de sateni din Pielesti asteapta eliberarea titlurilor de proprietate pentru terenurile repartizate in baza Legii 1 si a Legii 18. Procentual, situatia se prezinta destul de bine, mai mult de 85 % dintre beneficiari intrind deja in posesia titlurilor de proprietate. Gheorghita Nescu spune insa ca multi sateni refuza sa-si ridice titlurile de proprietate pe motiv ca terenurile repartizate nu sint pe vechile amplasamente: „In 1991 – 1992 cind s-a impartit pamintul, multi voiau sa ia aproape de sat. Au avut insa de cistigat cei care au luat pamint mai departe, in zona aeroportului, unde terenurile valoreaza bani frumosi acum“.

120 de milioane de lei ingropate in iluminatul stradal

In Pielesti, iluminatul stradal nu mai functioneaza din luna august a acestui an, desi anul trecut au fost investite 120 de milioane de lei din bugetul local pentru realizarea acestei lucrari.

In opinia reprezentantilor primariei, vinovati sint unii cetateni care s-au crezut electricieni.

„Au fost montate anul trecut 87 de becuri, in centrul comunei si in zona Pirsani. Acum nu mai functioneaza nici unul, pentru ca satenii au umblat din diverse motive la retea. Unul s-a apucat sa umble la tabloul electric, altul a vrut sa repare el becul din fata locuintei, iar altul a trecut cu macaraua pe sub pod si a agatat cablurile electrice“, a spus primarita Gheorghita Nescu.

Echipa de interventii de la Electrica a anuntat conducerea primariei ca va rezolva problema cind va avea timp, fiind ocupata cu efectuarea unor lucrari in alta localitate.

Toate institutiile importante din comuna sint pe strada Geolgau

Jumatate dintre locuitori din Pielesti stau pe strada Gheorghita Geolgau, denumire data in 2001 strazii principale din comuna, pe care este situata si casa parinteasca a fotbalistului Universitatii Craiova. Din nomenclatorul stradal al localitatii nu lipsesc nici alte nume ale unor personalitati care au trait pe aceste meleaguri: strada Preot Vulcanescu – inchinata familiei de preoti care pastoresc de trei generatii credinciosii din Pielesti, ori strada Ionel Prunoiu – in amintirea unui important poet localnic. Mai simplu, portiunea de drum european care traverseaza comuna a fost denumita Calea Bucuresti.

Biblioteca apolitica

Biblioteca din Pielesti este, poate, singura institutie de acest gen din judet in care nu se gasesc carti politice. Fondul de carte, format din peste 8.000 de volume (60 capatate in ultimii doi ani) cuprinde carti de literatura romana, literatura pentru copii si carti de specialitate, numai politica nu. De scrierile lui Nastase sau Iliescu – aflate la loc de cinste in oricare alta biblioteca din judet, oamenii nu au auzit si asta nu din cauza primaritei, care are convingeri taraniste.

Pina si volumele de omagii ale lui Ceausescu au fost ridicate in 1990, in locul lor fiind aduse poezii pentru copii, basme, romane siropoase si dictionare de limba engleza.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS