16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii Colegiului „Traian“ si-au pus mintea cu americanii la matematici

Elevii Colegiului „Traian“ si-au pus mintea cu americanii la matematici

Elevi de gimnaziu de la Colegiul National „Traian“, din Drobeta Turnu Severin, au participat marti, pentru prima oara, la concursul „American Mathematical Competition“, organizat de Centrul Olimpic American. Aceasta competitie reprezinta prima faza a olimpiadei americane si are drept scop selectarea lotului pentru Olimpiada Internationala Americana. Elevii severineni vor sa le demonstreze americanilor, dar si celorlalti participanti ca sint cei mai buni.

La concursul international au participat trei elevi din clasa a VI-a, cinci din clasa a VII-a si 22 de elevi din clasa a VIII-a. Pregatirea a fost intensa si a necesitat un efort suplimentar. „Concursul s-a bazat mai mult pe cultura generala si pe notiuni de logica. Intrebarile n-au fost chiar usoare, dar ne-am pregatit foarte mult. Am lucrat probleme si din alti ani, iar competitia a fost diferita fata de cele la care am participat. Ne-am pregatit o luna si jumatate, ca sa ne ridicam la standardul impus. Parintii nostri au fost incintati si au platit taxa de participare, iar noi speram sa avem rezultate bune, sa mergem mai departe si sa demonstram ca sintem cei mai buni. Ma voi alege cu o diploma, dar nu stiu daca voi deveni un matematician de succes. Dar cine stie?!“, a spus Cucu Irina Alexandra, eleva in clasa a VII-a la Colegiul National „Traian“ din Drobeta Turnu Severin.

Rezultatele vin pe Internet

La pregatire, elevii severineni au rezolvat toate testele din ultimii opt ani.

Potrivit profesorului de matematica Ion Cainiceanu, care i-a pregatit pe elevi, sansa participarii la acest concurs, pentru o scoala din Mehedinti, a aparut in toamna anului trecut. „Directorul Centrului Olimpic American, profesorul Titu Andreescu, este roman si un fost coleg de-ai mei. Ne-am revazut anul trecut si i-am povestit despre realizarile noastre, despre copiii nostri talentati. El ne-a sugerat ca, alaturi de americani, japonezi, australieni si de participanti din citeva tari europene, sa intram si noi in competitie. In primavara am organizat un astfel de concurs pentru elevii de liceu, iar din aceasta toamna am primit pentru prima data dreptul sa participam la competitie cu elevi din clasele a VII-a si a VIII-a si cu cei exceptionali din clasele a V-a si a VI-a. Copiii au avut si teme pentru casa si s-au obisnuit cu dictionarul matematic in limba engleza. Obiectivul nostru este sa realizam o medie mult peste cea americana si credem ca se poate acest lucru. Elevii care se vor incadra in procentul de 2%, din cei peste 200.000 de participanti din intreaga lume, vor primi o invitatie pentru a participa la concursul pentru liceu, ceea ce este o onoare, tinind cont ca isi vor incerca puterile cu programa scolara din anii mai mari. Imediat dupa concurs, am trimis plicurile sigilate in SUA si asteptam rezultatele prin Internet, in aproximativ o luna“, a spus profesorul Ion Cainiceanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS