12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateConsilierii doljeni vor cursuri de navigare pe Internet

Consilierii doljeni vor cursuri de navigare pe Internet

Desi proiectul pentru introducerea retelei de internet-intranet in administratia locala doljeana bate pasul pe loc, in acest an realizindu-se doar studiul de fezabilitate, in valoare de 300 de milioane de lei, mai multi consilieri judeteni s-au aratat deja interesati de posibilitatea unor cursuri de initiere intr-ale informaticii. In cadrul sedintei ordinare de luni, consilierul Corneliu Sabetay a propus organizarea unor asemenea cursuri, idee cu care Ion Voiculescu, presedintele consiliului judetean, a fost imediat de acord.

„Sigur, exista posibilitatea sa finantam astfel de cursuri pentru consilierii care doresc sa acceseze Internetul. Bineinteles, acest lucru se poate face numai anul viitor, pentru ca acum s-a facut deja bugetul“, a spus Voiculescu.

In realizarea acestei investitii, care va permite legatura permanenta cu toate primariile din judet, s-a ales o varianta de legatura prin radio, mai scumpa cu circa trei miliarde de lei decit aceea prin fibra optica, insa motivata de faptul ca nu toate comunele dispun de retea de fibra optica.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS