11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAccident pe raza localitatii Cosoveni

Accident pe raza localitatii Cosoveni

Un grav accident de circulatie a avut loc ieri-dimineata pe DE 70, pe raza comunei Cosoveni, in urma caruia doua persoane au fost grav ranite.

Din cauza neadaptarii vitezei la conditiile de trafic, Marin Apostol, de 37 de ani, din Cosoveni, conducind autoturismul Dacia cu numarul de inmatriculare DJ-67-AMM, a frinat brusc, s-a oprit perpendicular pe axul drumului si a intrat in coliziune cu autoturismul Dacia, cu numarul de inmatriculare DJ-02-GDP, condus regulamentar din sens opus de Paul Matei, de 30 de ani, din Leu. In urma impactului, autoturismul condus regulamentar s-a izbit de un pom de pe marginea soselei.

„Eu ma aflam pe locul din dreapta si mergeam de la Leu la Craiova, la serviciu. La un moment dat, a aparut o masina in fata, ne-am lovit de ea si am zburat intr-un copac. Noroc ca ne puseseram centurile de siguranta, ca acum eram morti“, spune Costel Stancu, pasager al autoturismului condus de Paul Matei.

Iuliana Belet, de 55 de ani, si sotul ei, Aurel Belet, de 58 de ani, au fost singurele victime ale acestui accident de circulatie. Cei doi se indreptau spre serviciu si au facut autostopul in comuna Leu.

„A venit o masina din fata si s-a lovit de noi. Eram patru persoane in masina, iar eu cu sotia mea mergeam la serviciu, la Craiova, ca facem naveta. Doar eu cu sotia am fost raniti“, a spus Aurel Belet, pasager al autoturismului condus de Matei.

Acest accident a avut loc la numai o suta de metri de indicatoarele care atentionau soferii sa reduca viteza, intrucit, in ultimii trei ani, pe acel tronson de drum si-au pierdut viata 18 persoane si alte 25 au fost grav ranite.

Agent principal Daniel Petrescu, de la Biroul politiei rutiere, a spus ca, din primele cercetari efectuate la fata locului, vinovat de producerea accidentului este Marin Apostol, care nu a adaptat viteza la conditiile de trafic. Cercetarile continua, iar in functie de numarul de ingrijiri medicale ale victimelor, vinovatului i se va intocmi dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS