12.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiron Mitrea nu a participat la inaugurarea pasarelei din Tirgu Jiu

Miron Mitrea nu a participat la inaugurarea pasarelei din Tirgu Jiu

Investitia a costat 13 miliarde de lei, banii fiind acordati de Agentia Nationala a Drumurilor

Ministrul lucrarilor publice, transporturilor si locuintei, Miron Mitrea, nu a fost prezent ieri la Tirgu Jiu, la festivitatea de inaugurare a pasarelei care a fost redata circulatiei dupa sase luni.

Primul autoturism care a strabatut pasarela a fost masina de serviciu a prefectului Toni Grebla. Cele 13 miliarde de lei necesare pentru aceasta investitie au fost asigurate de Agentia Nationala a Drumurilor, durata de executie a proiectului fiind de un an.

Gavril Mantu, directorul Societatii de Cai Ferate, Drumuri si Poduri Petrosani, firma care a reparat pasarela, a spus:

„Credem ca va mai rezista 20-25 de ani. Are o lungime de 275 de metri si am turnat o placa de 22 de centimetri din beton dublu armat. Aceasta va avea rolul de a distribui uniform vibratiile. Trebuia turnat un strat de 2,5 centimetri de asfalt si efectuate citeva finisaje, dar le vom face la primavara. Trebuia sa o redam circulatiei.“

Viceprimarul Ioan Roman Barbuti a explicat lipsa ministrului Miron Mitrea:

„Nu a vrut sa participe la un lucru asa marunt. La fiecare pasarela sa vina ministrul, prea multa festivitate. Va veni sa inaugureze blocurile construite prin ANL“.

Primarul Florin Circiumaru a spus ca il asteapta totusi pe ministru la sfirsitul acestei luni, numind inaugurarea de ieri „preinaugurare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS